Home / AKTUELNO / OVAJ SRBIN SADA RUŠI Lukašenka i izaziva rat u Belorusiji! (FOTO)

OVAJ SRBIN SADA RUŠI Lukašenka i izaziva rat u Belorusiji! (FOTO)

srdja-popovic

Iza aktuelnih protesta u Belorusiji stoji organizacija „Kanvas“ Srđe Popovića. Njihov zaštitni znak je stisnuta pesnica koju je prvo nosio „Otpor!“ a dizajner ovog znaka je „otporaš“ Nenad Duda Petrović.

Zlokobna pesnica prisutna je svugde gde se dižu obojene revolucije. Od Srbije, preko Ukrajine, Gruzije, Egipta, Libana… pa sve do Makedonije gde je „Kanvas“ učestvovao u rušenju Gruevskog.

„Kanvas“ je, za one koji ne znaju, iznikao iz Soroševog Fonda za otvoreno društvo i navodno se zalaže za nenasilan otpor režimima u svetu.

Cilj im je zapravo je rušenje svake vlasti koja se suprotstavlja Zapadu, kako kroz očuvanje državnih resursa i kompanija, tako i kroz očuvanje sopstvenog identiteta i tradicije.

otpor

Protesti u Belorusiji počeli su 17. februara ove godine nakon što je donet zakon o oporezivanju nezaposlenih.

Pravi razlog zapravo je rušenje Lukašenka koga Zapad naziva diktatorom i koga je pokšavao da ga svrgne u više navrata.

Jer, zakon je u međuvremenu zamrznut i može da se poništi „ako narodu ne odgovara“, kako kaže Lukašenko.

minsk-demo

Da je u Belorusiji organizovana još jedna obojena revolucija pokazuje i prisustvo terorističkih organizacija, kao što je „Bela legija“, element tipičan za Gladio-ratove.

Pored ovih ekstremista u revoluciji učestvuju i slične grupe, npr. „Beloruski nacionalni kongres“, „Beloruski nacionalni front“, „Front mladih“, „Samoodbrana“ (koja svog parnjaka ima u ukrajinskoj „Samoodbrani Majdana“) itd.

(Vesna Kakaševski / NjuzFront)

Check Also

EVROPA U PLAMENU: PROTESTI PROTIV „KORONE“ I OBRAČUNI SA POLICIJOM U FRANCUSKOJ, BELGIJI, SLOVENIJI, ENGLESKOJ, NEMAČKOJ (VIDEO)

Veliki broj ljudi okupio se u subotu u centru Londona protestujući protiv mera zaključavanja u …