Home / AKTUELNO / Ovim će „monstrumom“ Putin proći kroz Beograd- Auto otporan na nuklearni udar!

Ovim će „monstrumom“ Putin proći kroz Beograd- Auto otporan na nuklearni udar!

Predsednik Rusije Vladimir Putin dolazi u Beograd 16. oktobra povodom obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda od fašizma i prisustvovaće vojnoj paradi, potvrdili su juče premijer Srbije Aleksandar Vučić i ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

500

Predsednik Vlade je, nakon sastanka s Čepurinom, najavio da će se on i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastati sa jednim od najmoćnijih političara sveta.

– Biće priređen i zajednički ručak s predstavnicima ruske i srpske delegacije. Predsednik Putin će prisustvovati i vojnoj paradi, onakvoj kakvu nismo imali više od 40 godina jer mislim da datum i povod to zaslužuju – naveo je premijer i istakao da će s Putinom razgovarati o budućnosti odnosa dveju država:

– Odnosi su sada dobri, a želimo i smatramo da odnosi Srbije i Rusije mogu da budu još bolji i potpuno sam uveren da mnogo toga zajedničkog možemo da napravimo u budućnosti u interesu dve zemlje.

Ambasador Čepurin je najavio da će 16. oktobra biti razmatrana ključna pitanja o rusko-srpskim odnosima.

– Prijateljstvo Rusije i Srbije utemeljeno je na konsenzusu naroda, na tradiciji, mentalitetu, veri. A političko razumevanje treba da omogući i privredni razvoj – istakao je Čepurin.

Detalji posete i čime će sve premijer Vučić ugostiti Putina još nisu poznati, a organizacioni odbor koji će sve organizovati danas počinje da radi.

500

Kako Kurir nezvanično saznaje, predsednik Putin doputovaće u Srbiju luksuznim avionom „iljušin“, u kojem su slavine u toaletima presvučene zlatom, sedišta su presvučena skupocenom kožom, a zidovi su ručno oslikani svilom.

Kroz vazdušni prostor Srbije pratiće ga srpski „migovi 29“, a dok bude ulazio, srpsko nebo biće zatvoreno za saobraćaj. Da prilikom posete sve protekne bez incidenata pobrinuće se bezbednosni prsten od oko 6.000 policajaca, a o Putinovoj bezbednosti brinuće i snajperisti koji će biti postavljeni na krovovima.

Dan pre njegove posete u Beograd će doći odred ruskih specijalaca, koji će proveriti trasu kojom će se kretati njihov predsednik. Pretpostavlja se da će šef Kremlja krstariti Beogradom oklopnom limuzinom „zil 41052“, poznatom po tome što ne može da ga okrnji nuklearni udar.

500

Profesor na Fakultetu političkih nauka Predrag Simić ocenio je za Kurir da će Putinova poseta proteći u znaku „bratstva i jedinstva“.

– Dešavanja u vezi s Ukrajinom jenjavaju, tako da ne bi trebalo da bude nekih teških tema za Srbiju. Biće razgovora o ekonomiji, Južnom toku, a možda i o tome što ruski kredit za „Železnice“ još nije iskorišćen – zaključio je Simić.

Najavljeno je i da će predsednik Nikolić uručiti Putinu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici, na vojnoj paradi koja će biti organizovana. Tehnički doček ruskog predsednika biti upriličen na aerodromu „Nikola Tesla“, a nakon toga će u Palati Srbija biti održan svečani doček, posle čega sledi sastanak Nikolića i Putina.

(Kurir, Web- tribune.com)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …