Home / AKTUELNO / OVO JE NOVA PUTINOVA ZVER i Prošla je sve testove.. (VIDEO)

OVO JE NOVA PUTINOVA ZVER i Prošla je sve testove.. (VIDEO)

Dugo očekivani novi ruski predsednički automobil prošao je testove nesreća i trebalo bi da postane redovan način prevoza Vladimira Putina, rekao je ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

Rusija razvija nekoliko automobila namenjenih visokim zvaničnicima i njihovom obezbeđenju u okviru projekta „Kortež“ od 2012. godine. Ovaj projekat predstavlja prestiž za Moskvu, kojim se želi pokazati sposobnost proizvodnje automobila u zemlji na najvišem nivou bezbednosti, pouzdanosti i dizajna.

Prema Manturovu, limuzina namenjena visokim ruskim zvaničnicima biće spremna za svakodnevnu upotrebu krajem ove godine. Vozilo je nedavno prošlo testove nesreća i rezultati su „pozitivni“, rekao je ministar.

Modeli automobila dizajnirani u okviru projekta „Kortež“ izloženi u Centralnom naučnom istraživačkom i automobilskom institutu.

„Tehnologije i znanje koje smo razvili u okviru ovog projekta su efikasne. Automobil će uskoro biti predstavljen javnosti. Specijalisti će ove jeseni moći da ga pogledaju tokom Moskovskog međunarodnog automobilskog sajma“, rekao je on.

Manturov je rekao da sumnja da je Putin imao vremena da pregleda svoj budući automobil, a ministar se nije obavezao da će limuzina biti korištena tokom predstojeće inauguracije u maju.

„Automobili za probu biće isporučeni na vreme do kraja aprila“, rekao je on.

„Nadam se da će [predsednik] početi koristiti ovo vozilo vrlo brzo.“

Sovjetski lideri su koristili domaće automobile poput ZILa-41047 za zvanične državne svrhe, ali od 1991. godine Kremlj je počeo kupovati nemačke automobile. Projekat „Kortež“ ima za cilj zamenu ovih, sa automobilima dizajniranim i proizvedenim u Rusiji, postepeno povećavajući udeo domaćih delova koji se koriste za njih.

Prema medijskim izveštajima do sada je u garažu Kremlja isporučeno ukupno 14 automobila. Od sledeće godine, automobili „Kortež“ će biti ponuđeni drugim vladama.

Pogledajte video:

 

Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …