Home / AKTUELNO / OVO JE SRPSKI HAKER KOJEG JE JURIO FBI: Uhapšen zbog sumnje da je iznudio 40.000 dolara od Amerikanaca

OVO JE SRPSKI HAKER KOJEG JE JURIO FBI: Uhapšen zbog sumnje da je iznudio 40.000 dolara od Amerikanaca

500

Dvadesetogodišnji Stefan Stojanović iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je iznudio 40.000 dolara od jedne američke firme u čiju je računarsku mrežu provalio.

Stojanović radi u jednoj beogradskoj firmi koja se bavi softverima, a u Americi je imao saučesnike koje je uhapsila njihova policija.

– Stojanović je u maju, koristeći bezbednosne propuste na internetu, pristupio serverima jedne američke firme i izmenio lozinke zaposlenih, a nakon toga ucenjivao vlasnika da mu neće dozvoliti pristup serverima dk mu ne uplati 40.000 dolara – rekli su iz MUP-a.

Vlasnik te firme je Amerikanac srpskog porekla koji je, nakon dobijanja instrukcija od Stojanovića, uplatio novac, a zatim slučaj prijavio policiji.

Kod saradnika osumnjičenog pronađen je deo novca.

Hapšenje je obavljeno u saradnji sa Tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i zahvaljujući razmeni podataka sa FBI.

– Osumnjičeni je uhapšen rano ujutru dok je sedeo u kući i radio na tri računara. Pored njega je bila puna pepeljara opušaka. Verovatno je radio cele noći – rekli su iz MUP-a jednom beogradskom mediju.

(Blic)

Check Also

NAJAVIO NOVU PANDEMIJU: BIL GEJTS „PREDVIĐA“ ŠEST PROMENA U SVETU POSLE KORONE

Bil Gejts, osnivač Majkrosofta i Fondacije Melinda i Bil Gejts, govori o šest ključnih promena …