Home / AKTUELNO / OVO SE I SRBIMA SPREMA- ORBAN: ANTIVAKSERI ĆE MORATI DA BIRAJU IZMEĐU VAKCINE ILI SMRTI OD VIRUSA!

OVO SE I SRBIMA SPREMA- ORBAN: ANTIVAKSERI ĆE MORATI DA BIRAJU IZMEĐU VAKCINE ILI SMRTI OD VIRUSA!

Vakcinacija svih građana Mađarske protiv kovida-19 je neizbežna, rekao je premijer Viktor Orban, navodeći da će se čak i najtvrdokorniji antivakseri na kraju suočiti sa izborom između smrti od virusa ili da se vakcinišu protiv kovida.

U razgovoru za radio Kossuth u petak, mađarski lider se obrušio na one koji ne žele da se vakcinišu protiv korona virusa, označivši ih kao pretnju “ne samo sebi već i svima drugima”.

„Na kraju će svi morati da budu vakcinisani; čak će i antivakseri shvatiti da će se ili vakcinisati ili umreti. Zato pozivam sve da iskoriste ovu priliku.“

Država članica EU trenutno proživljava četvrti talas korona virusa, naveo je Orban, okrivljujući za situaciju one koji se nisu vakcinisali. „Kada bi svi bili vakcinisani, četvrtog talasa ne bi bilo ili bi bio sasvim mali“, tvrdi premijer.

Osim što je pozvao nevakcinisane da odu i konačno prime vakcinu protiv kovida, Orban je takođe promovisao dopunske doze, otkrivajući da je već primio tri doze vakcine protiv korona virusa.

“Jedina stvar koja nas štiti od virusa je vakcinacija. I sada vidimo, barem su stručnjaci jednoglasni, da četiri do šest meseci nakon druge vakcinacije slabi zaštitna moć vakcine. Dakle, treća vakcinacija je opravdana”, rekao je on.

Mađarska je već najavila nove mere protiv kovida, ali nešto manje od strogih mera koje je u sredu predložila nacionalna lekarska komora. Medicinsko telo pozvalo je na potpunu zabranu masovnih događaja i predložilo da se ulazak u restorane, pozorišta i druga zatvorena mesta uslovi potvrdom o vakcinaciji protiv kovida-19. Umesto toga, Budimpešta je od subote uvela obavezno nošenje maski za većinu zatvorenih prostorija, kao i uvođenje treće doze za sve medicinske radnike.

U naciji od 10 miliona, ukupan broj prijavljenih slučajeva kovida u Mađarskoj je nešto ispod granice od milion. U petak je zabeležen novi dnevni rekord, sa skoro 11.300 novih infekcija kovidom. Više od 32.700 Mađara je podleglo ovoj bolesti, prenosi RT.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …