Home / AKTUELNO / OVO SE I VAMA SPREMA! AUSTRALIJSKI POLICAJCI POD PUNOM OPREMOM HAPSE ČOVEKA JER JE ZARAŽEN KOVIDOM (VIDEO)

OVO SE I VAMA SPREMA! AUSTRALIJSKI POLICAJCI POD PUNOM OPREMOM HAPSE ČOVEKA JER JE ZARAŽEN KOVIDOM (VIDEO)

U Sidneju je uhapšen je Kovid-pozitivan muškarac koji je proglašen „Neprijateljem javnog zdravlja”

Policija tvrdi da 27 -godišnji Anthony Karam ima virus i da ne poštuje naređenja Karam-a je uhapsila policija Bankstown -a u četvrtak popodne nakon potrage za njim

Optužen je za 13 prekršaja, uključujući nepoštovanje uputstava o virusu Kovid 19

Na snimcima se vidi kako Karam-a vode iz stambene zgrade pod punom zaštitnom opremom

Snimci su zabeležili trenutak u kojem je naoružana policija pod punom -kako zaštitnom, tako i ratnom opremom uhapsila čoveka zaraženog Kovid-om, koji je navodno odbio da se izoluje sklonivši se iz vidokruga vlasti na dve nedelje.

Anthony-ja Karam-a (27) uhapsila je policija Bankstow-na u četvrtak nešto pre 17.30 časova u stanu u  Wentworth Point-u na zapadu Sidneja.

Optuženi “Neprijatelj javnog zdravlja broj jedan”,14. avgusta bio je pozitivan na Kovid, kažu policajci, ali je navodno odbio samoizolaciju kod kuće.

Na video snimcima Karam-a koje je objavila policija vidi se kako kašlje dok ga izvode iz stambene zgrade u kojoj je boravio.

U četvrtak uveče policija hapsi 27-godišnjaka u stambenoj zgradi, a potom ga izvode napolje sa zaštitnim odelom, maskom i štitnikom za lice.

Kada se suočio sa kamerama dok su ga izvodili, Karam je insistirao da nije učinio ništa loše.

“Imam dokaze da sam sve vreme bio u izolaciji – pa radite ono što želite”, rekao je za 7News.

Od tada je optužen za 13 krivičnih dela, uključujući i to što je bio u javnosti i nije sprečavao širenje stanja kategorije 2-5, tj. nije se povinovao naredbama Kovid 19, kao i za dve tačke – nepoštovanje smernica o samoizolaciji.

Karam je takođe optužen po devet tačaka koje se odnose na nenošenje propisane maske za lice u zatvorenom prostoru zajedničke imovine.

On je navodno odbio da odgovori na pozive zdravstvenih službenika koji su potom doveli policiju, a kada su pokušali da ga posete, otkrili su da je adresa koju je dao lažna.

Policija je 23. avgusta izdala javno upozorenje o njemu nakon što nisu mogli da stupe u kontakt i u kojem su ga policajci nazvali „Neprijateljem javnog zdravlja broj 1“.

Karam je optužen da je u bekstvu -zaražen, potencijalno na hiljadama njih širio bolest.

Policija je tvrdila da su s njim stupili u kontakt preko treće strane i mislili su da su postigli dogovor o tome da ga sklone sa ulica, prenio je The Dailly Telegraph.

Ali tvrde da je dogovor propao, što je izazvalo novu potragu za njim.

Situacija se smatrala toliko ozbiljnom da je policija prvi put upotrebila odjeljak 62 Zakona o javnom zdravlju da imenuje i identifikuje Karam-a u potrazi.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …