Home / AKTUELNO / OVO SE SPREMA I SRBIMA! NEMAČKI MINISTAR ZDRAVLjA: NEMCI ĆE DO KRAJA ZIME BITI „VAKCINISANI, IZLEČENI ILI MRTVI“

OVO SE SPREMA I SRBIMA! NEMAČKI MINISTAR ZDRAVLjA: NEMCI ĆE DO KRAJA ZIME BITI „VAKCINISANI, IZLEČENI ILI MRTVI“

Nemački ministar zdravlja Jens Špan rekao je da će svi biti vakcinisani ili podleći koronavirusu u narednim mesecima, pozivajući javnost da se vakciniše.

„Verovatno će do kraja ove zime, kako se ponekad cinično kaže, skoro svi u Nemačkoj biti vakcinisani, izlečeni ili mrtvi“, rekao je Špan.

Ministar je još jednom pozvao sve da se vakcinišu, ali je ostao skeptičan u pogledu obavezne vakcinacije. Ministar je rekao da će biti postignut imunitet stada, te da „nikakva obavezna vakcinacija neće prekinuti ovaj talas“ infekcija.

Špan je dao svoje komentare nakon što su neki vodeći političari, uključujući one iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU) odlazeće kancelarke Angele Merkel, pozivali na uvođenje obavezne vakcinacije za sve građane usred porasta broja zaraženih.

Ministar-predsednik Bavarske Markus Soder rekao je u petak da je sedmodnevna stopa incidencije zaraze „proletela kroz krov“ među nevakcinisanim.

„Verujem da na kraju nećemo zaobići opštu obavezu vakcinacije“, rekao je on.

Sličnu retoriku nedavno je koristio i mađarski premijer Viktor Orban. Govoreći u petak, on se obrušio na antivaksere, označivši ih kao pretnju i rekavši da će „shvatiti da će se ili vakcinisati ili umreti“.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …