Home / AKTUELNO / OVO SU RUSI I AMERIKANCI POSLEDNjI PUT RADILI U NEMAČKOJ 1945: Da li je moguće da se ovo dešava (VIDEO)

OVO SU RUSI I AMERIKANCI POSLEDNjI PUT RADILI U NEMAČKOJ 1945: Da li je moguće da se ovo dešava (VIDEO)

502

Ruski i Američki vojnici patroliraju sirijskim gradom Manbidž koji je u rukama Kurda a kome preti napad koalicije tzv. Slobodne sirijske armije i Turske. Ovo je najbliža vojna saradnja Moskve i Vašingtona još od 1945. godine i Drugog svetsog rata navodi list Tajms.

U aprilu 1945. ruski i američki vojnici su se sreli na reci Elba u Nemačkoj a danas su se sreli u Manbidžu u Siriji, navodi list. Ipak Tajms navodi da su zone kojima patroliraju dve strane udaljene 8 kilometara jedna od druge ali da je reč o zajedničkoj akciji koja treba da spreči sukob između Turaka i Kurda.

Rusi i Amerikanci patroliraju u zonama koje su odaljene oko 25 kilometara od granice sa Turskom, a tokom patrola na vozilima su istaknute zastave njihovih država.

Portparol Pentagona Džef Dejvis rekao je da obe strane znaju za lokacije i kretanja one druge i da ne žele da ulaze u konflikt sa bilo kim osim sa borcima Islamske države. List je objavio i fotografije američkih patrola u okolini Manbidža.

Pogledajte video:


(Pravda)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …