Home / AKTUELNO / OVOM SRBINU JE NA GLAVI IZRASTAO ROG: Evo kako je do toga došlo i šta mu se desilo! (FOTO)

OVOM SRBINU JE NA GLAVI IZRASTAO ROG: Evo kako je do toga došlo i šta mu se desilo! (FOTO)

Novosađanin L. S. (46) nekoliko godina je imao veliki problem sa izraslinom na vratu. Naime, na njegovom vratu je izrastao pravi rog koji mu je izazivao velike smetnje.

500Foto: dr Novak Vukoje

Doktor Novak Vukoje je uspešno hiruški uklonio rog ovom Novosađaninu ističući da se prvi put u svojoj karijeri susreo sa pojavom roga na ljudskom telu.

– U početku je rog bio mali, ali se vremenom uvećao. Kada je L. S. došao prvi put na pregled, bio sam iznenađen jer se do tada nisam suočavao sa ovakvim slučajevima u praksi – kaže doktor Vukoje ističući da je ovom Novosađaninu izraslina pravila i estetske i fizičke smetnje.

Doktor Vukoje nam objašnjava da je poreklo rogova na ljudskom telu nepoznato.

– Ne zna se tačan uzrok pojave ovog tipa izraslina. Kao neki razlozi pojavljivanja rogova na ljudskom telu navode se virusi, opekotine, upalni procesi, ali zračenje osiromašenim uranijumom – kaže doktor Novak Vukoje.

Rog koji je izrsato na vratu ovog Novosađanina bio je dužine 11 centimentara, i prečnika 2 centimetra.

Doktor Vukoje ističe da je hiruški zahvat prilikom kojeg je odstranjen rog trajao oko 30 minuta i da je pacijent primio lokalnu anesteziju.

500

Foto: dr Novak Vukoje

– Operacija je dobro prošla, sada čekamo da budu urađene analize patohistološkog nalaza. Najvažnije da je u pitanju benigna tvorevina – ističe doktor Vukoje.

On nam objašnjava da nekada ove benigne izrasline mogu da prerastu u maligne tumore i zbog toga je vrlo važno da se na vreme saniraju ovakve izrasline.

Inače, prema rečima lekara, rogovi nekada otpadnu sami i ponovo izrastu. Međutim, u ovom slučaju je dubinski uklonjen, pa ne bi trebalo da se ponovo pojavi.

(Telegraf.rs)

Check Also

DRUGARICA PREMINULE PORODILjE UZDRMALA SRBIJU: KO JE NjU STAVIO NA RESPIRATOR!?

Ana Pecić Jerotijević umrla je u petak ujutro, tri dana nakon porođaja, u Kliničko-bolničkom centru …