Home / AKTUELNO / PAKAO U VENECUELI: MADURO NAREDIO VOJNU ČISTKU IZDAJICA, PRIPREMA SE ZA RAT SA SAD

PAKAO U VENECUELI: MADURO NAREDIO VOJNU ČISTKU IZDAJICA, PRIPREMA SE ZA RAT SA SAD

Predsednik Venecuele naredio je vojsci da očisti svoje redove od “izdajnika” pod američkom komandom.

Predsednik je takođe pozvao vojsku da se pripremi za slamanje američke invazije. Informaciju je objavio na tviteru.

“Naredio sam da sve vojne jedinice budu na oprezu i spremne da zaštite mir, kako bi bilo kakav pokušaj američke imperije protiv naše domovine bio nemoguć. Mir će biti naša pobeda! ”, napisao je Maduro.

Američki zvaničnici nastavljaju da govore da su “sve opcije” moguće u odnosu na Venecuelu – fraza koju je više puta izgovorio savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Bolton.

Tviter potvrđuje sličan nalog koji je Maduro dao na vojnoj demonstraciji pod nazivom “Marš odanosti” u severnoj državi Karabobo, navodi El Nacional.

„Ako se izdajica pojavi, odmah ga uhvatite. To je naređenje: odmah ga uhvatite! – rekao je Maduro.

Direktor ruske obaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je u utorak da će opozicija u Venecueli ponovo pokušati da zbaci izabranu vladu. Za Nariškina je važno da Karakas učvrsti svoju poziciju među venecuelanskim narodom i pregovara sa opozicijom, čak iako Vašington otežava domaći dijalog.

„Kriza će se nastaviti. Neuspeli američki državni udar očigledno nije poslednji. Važno je da legitimna vlada dosledno konsoliduje stanovništvo zemlje i udruži snage “, rekao je Nareškin novinarima na sastanku Saveta šefova bezbednosnih agencija i obaveštajnih službi Sjedinjenih Američkih Država, CIS-a.

Nariškin je dodao da, iako su propusti vladine ekonomske politike uveliko doprineli izbijanju političke krize u latinoameričkoj zemlji, “strane snage” su je stimulisale.

Webtribune.rs

Check Also

PAROVIĆ OTKRIO: ČAK I DA AMERIKANCI ODU IZ BONDSTILA, VUČIĆ NEĆE VOJSKOM NA KiM! (VIDEO)

Specijalne jedinice kosovske policije od jutros se nalazi u neposrednoj blizini prelaza Jarinje i Brnjaku. …