Home / AKTUELNO / Pala prva ruska pretnja Americi posle napada na Siriju!

Pala prva ruska pretnja Americi posle napada na Siriju!

putin

Ruska vojska saopštila je da će pomoći Siriji da obnovi protivvazdušnu odbranu posle američkih napada na ciljeve u centralnom delu te zemlje.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da će Rusija u najbližoj budućnosti preduzeti mere kako bi se zaštitili najslabiji objekti sirijske infrastrukture i ojačala protivvazdušna odbrana.

Konašenkov je rekao da je “borbena efikasnost napada SAD bila veoma niska”, navodeći da je samo 23 od 59 krstarećih raketa “tomahavk” pogodilo bazu Šajrat u provinciji Homs.

Prema njegovim rečima, u napadima je uništeno šest sirijskih bobenih aviona MiG-23 koji su bili na popravci, ali nisu oštećene druge letelice u bazi.

Konašenkov je takođe rekao da pista u bazi Šajrat, malom aerodromu sa dva uzletišta sa koga sirijska avijacija uzleće u akcijama bombardovanja meta u severnoj i centralnoj Siriji, nije oštećena.

SAD su rano jutros, po naređenju predsednika Donalda Trampa, izvele vazdušni napad na Siriju baražom krstarećih raketa kao odgovor na napad hemijskim oružjem na civile u toj zemlji.

(Beta)

Check Also

“SANJAM DA UBIJEM SVE NA SVETU” UHAPŠEN OFICIR PLANIRAO TERORISTIČKI NAPAD NEVIĐENIH RAZMERA

Kristofer Pol Heson, 49-godišnji poručnik i pripadnik obalske straže, suočava se sa optužbom za navodno …