Home / AKTUELNO / PANČEVAČKA HOROR PRIČA: Policija ga je uhapsila zbog dve pljačke, a onda je otkrivena njegova MONSTRUOZNA PROŠLOST

PANČEVAČKA HOROR PRIČA: Policija ga je uhapsila zbog dve pljačke, a onda je otkrivena njegova MONSTRUOZNA PROŠLOST

5004Foto: RAS Srbija

Policija je uhapsila Jugoslava Ristića (45) neposredno nakon pljačke, ali se ispostavilo da je ne samo napastvovao četiri devojčice, već i da je, iako osuđen za silovanje deteta, već sedam godina u bekstvu.

Filmski zaplet počeo je, naime, kada su pripadnici MUP-a u Pančevu uhapsili ovog Lozničanina zbog sumnje da je opljačkao dve prodavnice. Naime, sumnja se da je u februaru i junu ove godine u Pančevu pljačkao tako što je preteći nožem radnicama otimao novac iz kase.

Jugoslav Ristić je uhapšen zbog pljački, ali se tek tada ispostavilo da je napastvovao četiri devojčice u Pančevu i da je u bekstvu od 2009. zbog silovanja M. K. (6).
– Nakon prijave razbojništva u nedelju veče u jednoj prodavnici, pančevački policajci su krenuli u potragu za pljačkašem, blokirali taj deo grada i uhapsili Ristića. Od velike pomoći je zapravo bio snimak video-nadzora iz radnje.

Nakon privođenja, Ristić se ubrzo uklopio i u opis muškarca za kojim se tragalo zbog nedozvoljenih polnih radnji u Pančevu tokom juna. Devojčice je pratio uveče, prikradao im se iz mraka i dodirivao ih. Reč je o dve devojčice i dve maloletnice mlađe od 14 godina, koje su na svu sreću, kada ih je napao i nasilno dodirivao, vrištale na sav glas i pružile fizički otpor, zbog čega je pobegao – kaže naš izvor blizak istrazi.

Međutim, nakon što su inspektori ustanovili da imaju osumnjičenog razbojnika i napasnika pred sobom, usledio je novi šok – ispostavilo se da je Ristić begunac od zakona i silovatelj.

Istraga: Gde se krio sedam godina, ima li jož žrtava

Nakon hapšenja, tužilaštvo je otvorilo istragu koja će se pozabaviti time gde se Ristić krio u proteklih sedam godina, kako je uspeo da izbegne zatvor, ali i temeljno ispitati da li je izvršio razbojništva i u drugim gradovima širom Srbije, kao i da li je napastvovao još devojčica.
Naime, on već godinama izbegava odlazak na odsluženje zatvorske kazne, na koju je osuđen 7. marta 2009. godine zbog silovanja devojčice K. M., u novosadskom naselju Veternik, koja je tada imala svega šest godina.

Posle silovanja je pobegao, ali je osuđen u odsustvu pred Višim sudom u Novom Sadu.

Iako je Viši sud u Šapcu za njim raspisao centralnu poternicu zbog izdržavanja zatvorske kazne, Jugoslav do danas nije odslužio ni dan.

Sad je upućen u zatvor u Sremskoj Mitrovici, a u Pančevu će se protiv njega voditi postupak za nova krivična dela.

(Blic)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …