Home / AKTUELNO / PANIKA U AMERICI – PENTAGON SAOPŠTIO: Vojska Kine uvežbava napad na Ameriku…

PANIKA U AMERICI – PENTAGON SAOPŠTIO: Vojska Kine uvežbava napad na Ameriku…

Pentagon je objavio da podozreva da oružane snage Kine već uvežbavaju nanošenje udara po Sjedinjenim Državama i teritorijama njihovih saveznika.

Učinio je to u izveštaju o stanju oružanih snaga Kine u 2018-oj godini. A u izveštaju precizirao:

„Oružane snage Kine su za poslednje tri godine brzo širile zone zaštićenih nadvodnih vojnih operacija i sticale iskustvo u izvođenju takvih operacija u strateški važnim pomorskiim rejonima u svetu, a pritom su, verovatno, obučavale svoje snage za udare protiv SAD i naših saveznika“.

Pentagon u istom izveštaju posebno naglašava:

„Zasad nije jasno kakav signal Peking – ovakvom demonstracijom sile – šalje Vašingtonu“.

Vojni vrh SAD nije otkrio za kakve „udare“ sumnjiči Kineze, ali je profesor Džordžtaunskog univerziteta Metju Kroenig – u knjizi „Logika američke strategije: zbog čega je važna strateška superiornost“ – procenio da bi prvi masovni ruski nuklearni udar po SAD doveo do uništenja 131 grada i smrti 70 miliona ljudi. A drugi – do razaranja još 12 gradova i pogibije još 28 miliona Amerikanaca.

Kakve procene imaju u Pentagonu – povodom i Rusa i Kineza – nije jasno, ali je već objavljeno da je vojna avijacija SAD od kompanije Lockheed Martin već naručila supersoničnu raketu poput ruskog „Kinžala“.

Ta raketa je već dobila oznaku ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon), a u njenoj prioizvodnji će navodno biti korišćene  i „eksperimentalne tehnologije“.

U svetlu izveštaja Pentagona, lako je shvatiti bes Vašingtona što je Ukrajina prodala Kini 20 mlaznih motora za avione JL-10. Sa namerom da narednih godina isporuči još 230.

Vojni eksperti procenjuju da je samo pitanje dana kada će Vašington ultimativno zatražiti od Kijeva da raskine ugovor sa Kinezima o daljoj prodaji avio-motora Kini.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …