Home / AKTUELNO / PANIKA U AMERICI ZBOG NESTALOG JAPANSKOG F-35A: AKO JE SOFTVER PAO U RUSKE RUKE.. (VIDEO)

PANIKA U AMERICI ZBOG NESTALOG JAPANSKOG F-35A: AKO JE SOFTVER PAO U RUSKE RUKE.. (VIDEO)

Japanski borbeni avion F-35A nestao je s radara 9. aprila. Od tada traje grozničava potraga za letelicom zbog jedne stvari: mogućeg hakovanja softvera.

Naime, japanska agencija „Nikei“ objavila je da su američki vojni zvaničnici upozorili japanske kolege da postoji velika opasnost od hakovanja celog softverskog sistema tog aviona, koji pripada petoj generaciji vojnih borbenih aviona i koji se proizvodi u SAD, prenosi B 92.

Pretpostavlja se da je japanski F-35A pao u vodu usled kvara u sistemu, ali baš to i brine Pentagon. SAD strahuju da bi neprijateljske ruke, ako pronađu srušenu japansku letelicu, mogle da provale u sistem i iskoriste ga za kasnije hakovanje sistema svih aviona F-35 i upade u njih.

Ta vest stiže nakon što su japanske novine „Jomiuri Šimbun“ citirale neimenovanog zvaničnika Vlade Japana, koji je rekao da su SADpredložile da Japanu predaju tajne šifre za softver instaliran u F-35, a koji je zadužen za kontrolu letelice, pa samim tim i za rakete koje nosi.

Lokalni mediji takođe su preneli i da je vojni vrh Japana čak razmišljao i o tome da prizemlji celokupnu flotu F-35, ali su navodno od toga odustali.

Za sada su fokusirani na hitno pronalaženje ostataka nestalog aviona. Pronađen je rep, ali nisu nađeni ostaci letelice u kojima se kriju sve tajne tog borbenog aviona. Prema najnovijim podacima, u akciju je uključena i japanska mornarica koja pretražuje vode okeana.

Check Also

Dr KON NAJAVIO RIGOROZNE MERE: IMUNIZACIJA ĆE BITI OBAVEZNA, A SLEDI JOŠ JEDNA PROMENA..!

Obaveznost vakcinacije postoji i ona je definisana zakonom, a ako je protivustavna, onda je i …