Home / AKTUELNO / PAROVIĆ UPOZORAVA SRBE: NARODE, POSLE SRPSKE I MAKEDONIJE, SRBIJA JE SLEDEĆA META TERORISTIČKOG NAPADA!

PAROVIĆ UPOZORAVA SRBE: NARODE, POSLE SRPSKE I MAKEDONIJE, SRBIJA JE SLEDEĆA META TERORISTIČKOG NAPADA!

 U prethodnih desetak dana se na svega nekoliko kilometara od granice sa Srbijom desilo nekoliko terorističkih akata koji jasno ukazuju da se sprema ozbiljna bezbednosna kriza na Balkanu, upozorava Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije.

parovic- treca srbija

Islamski teroristi su u Zvorniku ubili jednog srpskog policajca, albanski teroristi su u Kumanovu ubili tri, a ranili još 15 makednoskih policajaca. Ne treba biti veliki stručnjak za pitanja bezbednosti da bi se zaključilo da je Srbija najverovatnija sledeća meta direktnih terorističkih akata, stoji u izjavi dostavljenoj medijima.

Takođe, ne sme se prenabregniti ni činjenica da i u Zvorniku i u Kumanovu živi veliki broj naših sunarodnika, tako da i ta činjenica ide u prilog tome da se slobodno može zaključiti da je Srbija kao matična država srpskog naroda već napadnuta od strane islamskih i albanskih terorista, kaže Parović.

Treba istaći i činjenicu da je napadom albanskih terorista u Kumanovu presečen tranzit koji preko Srbije ide ka Grčkoj, jer je zatvoren autoput kod ovog grada. Zatvaranje puta donosi direktne ekonomske štete za Srbiju, ali mnogo više, incidenti na trasi evropskog koridora 10 smanjuju mogućnost da ovaj koridor postane jedan od najvažnijih tranzitnih pravaca kojim će se luke u Grčkoj povezati sa ostatkom Evrope. Takođe, ovaj pravac je ujedno najverovatniji i najlogičniji pravac kojim će se voditi gasovod od Bosfora do Srednje Evrope (tzv. Turski tok), što otvara sumnje da su najnoviji teroristički akti u Makedoniji upravo i usmereni u pravcu rušenja ovog projekta, ističe predsednik Treće Srbije.

Zbog svega ovoga, smatram da je neophodno da u najkraćem mogućem roku državni vrh Srbije pozove na razgovor sve relevantne političke i društvene organizacije u našoj zemlji sa ciljem formiranja konsenzusa o prevazilaženju bezbednosnih izazova u kojima se Srbija našla. Samo najširi društveni i politički dogovor će nam omogućiti da u ovom teškom vremenu nađemo najbolje rešenje i izbegnemo sudbinu koju smo doživeli u toku ratova u dvadesetom veku. Mi više nemamo luksuz pogrešne procene niti pogrešnih odluka, poručuje Parović.

(Pravda)

 

Check Also

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se …