Home / AKTUELNO / PENTAGON U ŠOKU, ZAPAD U NEVERICI: Ruska vojna industrija proizvela „nevidljive ogrtače” za tenkove, borbena vozila i avione!

PENTAGON U ŠOKU, ZAPAD U NEVERICI: Ruska vojna industrija proizvela „nevidljive ogrtače” za tenkove, borbena vozila i avione!

tenk- nevedljivi- vojniciPROIZVEDENI SU SA KORIŠĆENjEM VLAKANA FERITA, A ŠTITIĆE I DRUGO NAORUŽANjE

STRUČNjACI ruskog vojnog holdinga „Roselektronika” proizveli su vlakno ferita koje je u stanju da prikrije elektroniku oklopnih borbenih vozila, zenitnih raketnih sistema i aviona od dejstva neprijateljskih sredstava za radioelektronsku borbu.

Kako je objasnio direktor holdinga Igor Kozlov, mreže od tih vlakana su u stanju da ometu protivnika da uopšte otkrije vojnu tehniku koju štite.

Prema njegovim rečima, „pokrivač” od ferita u stanju je da potpuno apsorbuje dejstvo „udarnih talasa” radioelektronskog naoružanja i da onemogući širenje neusmerenog elektronskog zračenja aparata na koje mogu biti „nanišanjeni” visokoprecizni borbeni sistemi protivnika.

Kozlov je o ovom važnom pronalasku svog holdinga rekao i ovo: „Naši pokrivači su uporedivi sa tkaninom za odela ili sa draperijom za zavese. Njihova sposobnost apsorbovanja elektromagnetnih talasa uporediva je sa znatno težim i „debljim” materijalima koji se koriste za iste namene”.

On je posebno naglasio: „Faktički, mi smo napravili nevidljivi ogrtač za svu vojnu tehniku Rusije i jedinice na bojnom polju. Ogrtač koji će ih štititi na bojnom polju i od savremenog visokopreciznog oružja”.

Kozlov ne krije da će se nevidljivi ogrtači „Radioelektronike” koristiti i za maskiranje najmodernijih ruskih tenkova „Armata”.
On navodi i da će se „novi materijali” od ferita koristiti i za očuvanje zdravlja personala koji radi u objektima sa visokim nivoom napona elektromagnetnog polja.

Ti materijali moći će da se koriste i u medicini – za dijagnostiku i lečenje.

 

Check Also

NIKOLA PILIĆ: NJIH NERVIRA ŠTO JE NOVAK 350 NEDELJA BROJ 1 NA SVETU- ŠTO JE PREŠAO NADALA I FEDERERA U SVIM SEGMENTIMA..

Nekadašnji trener Novaka Đokovića u mlađim danima Nikola Pilić osvrnuo se na aktuelnu situaciju u …