Home / AKTUELNO / PISMO JEDNOG POLJOPRIVREDNIKA: Vučiću, trebao si da pišeš „Kosovo je Srbija“ u Briselskom sporazumu, a ne na vozu!

PISMO JEDNOG POLJOPRIVREDNIKA: Vučiću, trebao si da pišeš „Kosovo je Srbija“ u Briselskom sporazumu, a ne na vozu!

500

Piše: Igor Marinković, poljoprivrednik
Putovao sam po Kosovu i Metohiji, često južnije u enklave pa sve do Prizrena i Štrpca.

Kad god smo išli autobusima prvo što se dogovorimo je da niko ne pokazuje zastave, natpise, obeležja, srednji prst ili tri prsta Šiptarima kako ne bi došlo do incidenta i bio kamenovan autobus. To nije pitanje hrabrosti već bezbednosti jer su često sa nama išle i žene i deca.

Tada su Šiptari imali efektivnu vlast samo južno od Ibra tako da ste severno od Ibra mogli da idete kako hoćete.

Natpis „Kosovo je Srbija severno od Ibra nije bio problem“, a onda je neki totalni idiot potpisao Briselski sporazum i dao Šiptarima efektivnu vlast i severno od Ibra.

Zahvaljujući tome Šiptari su sada u mogućnost da spreče da na sever Kosmeta uđe voz na kome piše „Kosovo je Srbija“.

Tako je t.i. poslao voz pun civila da ih maltretiraju šiptarski policajci kako bi on počeo predizbornu kampanju, pa kad je shvatio da će dobiti samo negativne poene onda je zaustavio voz.

Tako je „heroj“ t.i. dobio pozitivne poene jer je sprečio incident koji je sam započeo. Pritom, reč je o čoveku koga su ti isti Šiptari sprečili da na Božić poseti KiM.

Za Srbiju bi bilo mnogo korisnije da je Vučić tražio da umesto na vozu, u Briselskom sporazumu piše „Kosovo je Srbija“.

Ruski vozovi, bez parola godinama saobraćaju od Kraljeva za KiM.

Pre dve godine sam i ja tako putovao, na Jarinju voz dočekaju dva tzv. KPS pplcajca, srpske nacionalisti, koja samo prođu kroz voz, čak nisu gledali ni lične karte.

Zapravo ne sećam se da sam pre njegovog Briselskog sporazume ikad video šiptara policajca na severu KiM, a često sam išao.

Ne treba Srbima na KiM da na vozu piše „Kosovo je Srbija“, treba im srpska policija na Kosmetu, srpski izbori na Kosmetu, srpska pošta, banka, telefonija, sud, opština, srpska škola itd.

(Fejsbuk,balkanuzivo)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …