Home / AKTUELNO / PLAN ALBANACA SA JUGA SRBIJE: Preševo, Medveđa i Bujanovac moraju biti albanska regija!

PLAN ALBANACA SA JUGA SRBIJE: Preševo, Medveđa i Bujanovac moraju biti albanska regija!

Albanci s juga Srbije planiraju da Bujanovac, Preševo i Medveđu proglase asocijacijom opština nastanjenih albanskim stanovništvom i izazovu nemire, ukoliko im se Beograd u tome suprostavi, a za ovaj PAKLENI PLAN dobili su i podršku vlade u Prištini!

uck- albanci- siptari 2

Kako prenose beogradski mediji na tajnom sastanku u Preševu, koji je održan u nedelju, navodno su predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju, njegov zamenik Šukri Imeri i predsednici opština Preševo i Bujanovac Nagip Afiri i Ragmi Mustafa dogovorili da se u subotu održi Sednica saveta odbornika iz ove tri opštine s juga i da se donese Deklaracija o osnivanju opština nastanjenih albanskim stanovništvom, kao odgovor na formiranje ZSO na Kosovu i Metohiji.

– Imamo podršku ne samo Vlade Kosova već i Evrope. Ako se Beograd bude protivio, onda to znači da hoće da nas provocira. Ne isključujem mogućnost da se Albanci iz Preševa pobune. Zašto je nama uskraćeno ono što je dozvoljeno Srbima – kaže za Kurir Musliju.

Šef koordinacionog tela za Jug Srbije Zoran Stanković kaže da očekuje da do nemira, ipak, neće doći i da će lideri Albanaca sa juga pokazati političku odgovornost.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić smatra da bi ovakva inicijativa trebalo da bude utemeljena u stvarnosti i da pozivanje na reciprocitetsa ZSO nije moguće.

– Pozivam albanske političare s juga Srbije da budu most saradnje između Albanaca i Srba i daju doprinos normalizaciji odnosa, a ne da budu deo instrument destabilizacije – kaže Đurić.

Check Also

DR JANKOVIĆ POSLAO JEZIVO UPOZORENjE U VEZI EPIDEMIJE: NE MOŽEMO IZBEĆI TREĆI PIK- EVO KADA POČINJE!

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš profesor Radmilo Janković kaže da …