Home / AKTUELNO / PLAN PREDSEDNIKA: UPADNITE IM U KUĆE I VAKCINIŠITE! KO NEĆE, BIĆE UHAPŠEN!

PLAN PREDSEDNIKA: UPADNITE IM U KUĆE I VAKCINIŠITE! KO NEĆE, BIĆE UHAPŠEN!

Verovali ili ne ovo je surova istina.

Lekari ,,nindže” bi uskoro mogli da se ušunjaju u domove onih koji odbijaju vakcinaciju protiv Kovid-a 19 kako bi ih vakcinisali u snu. Bar je to ideja koju je predložio predsednik Filipina.

Bolesni pristup povećanju stope vakcinacije predložio je u toku emisije ,,Razgovaraj sa ljudima” u ponedeljak, Rodrigo Duterte, predsednik Filipina.

Zato ih pronađite, uđite u njihove kuće i vakcinišite ih dok spavaju. Kraj priče- poručio je predsednik Filipina medicinskim radnicima.

On je pored toga predložio da je spreman lično da vodi noćnu imunizaciju.

Predlog za koji se nadamo da je bio bolesna šala došao je dok je predsednik Filipina pokušavao da uveri javnost da se vakciniše. Na istom programu, Duterte je preuzeo lično odgovornost za neuspeh svoje vlade da osigura dovoljne doze za brže uvođenje vakcinacije ove godine, ali je napomenuo da je čak i ograničena kampanja smanjila širenje bolesti.

Odlazećem predsedniku nije strano da koristi oštre metode za rešavanje različitih pitanja. On je neslavno uveo nasilno policijsko suzbijanje dilovanja droge za koje kritičari kažu da je predstavljalo masovna vansudska ubistva. Ranije ovog meseca, Ministarstvo pravde je saopštilo da bi 154 policajca uključenih u rat protiv droga moglo da budu součeno sa krivičnom prijavom zbog prekoračenja u sprovođenju zakona. Kako izveštava međunarodni krivični sud, broj žrtava koje na svojim rukama nosi policija broji na desetine hiljada ljudi.

Duterte je ranije predložio brutalan pristup prema onima koji ne žele da se vakcinišu. U junu je rekao da bi oni koji ne prime vakcinu trebalo da napuste zemlju ili da budu zatvoreni ili čak prisilno vakcinisani. ,,Uhapsiću vas i zatim ću vam ubrizgati vakcinu u zadnjicu”, upozorio je on tada.

Check Also

BRITANIJA POSLALA U SRBIJU SPECILACA ZA BALKAN- REGION SE SUOČAVA SA NAJVEĆOM PRETNJOM U POSLEDNJE DVE DECENIJE!

Britanski premijer Boris Džonson imenovao je ser Stjuarta Piča za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan. …