Home / AKTUELNO / POBUNA U NEMAČKOJ: NE ŽELIMO VIŠE SANKCIJE PREMA RUSIJI, IZGUBILI SMO 100 MILIJARDI..

POBUNA U NEMAČKOJ: NE ŽELIMO VIŠE SANKCIJE PREMA RUSIJI, IZGUBILI SMO 100 MILIJARDI..

Član Saveta Ruske Federacije Aleksej Puškov sarkastično je komentarisao odluku zastupnika Savezne Republike Nemačke da odbace predlog frakcije Die Linke za ublažavanje antiruskih sankcija.

Kako je objasnio Puškov, “Nemačka je već izgubila više od 100 milijardi evra zbog sankcija nametnutih protiv Rusije“.

„Kada je politika skupa i ne daje rezultata, ona se menja. Berlin još nije sazreo do tog nivoa, što znači da će nemačke kompanije i poljoprivrednici i dalje beležiti gubitke“, rekao je Aleksej Puškov, prenose RIA Novosti.

Naime, uoči sednice Bundestaga, zastupnik levičarske frakcije Die Linke je u Klaus Ernst priznao da su sankcije protiv Rusije na snazi više od pet godina, ali da “nisu dale nikakav rezultat i da je Nemačka zato izgubila 100 milijardi evra“.

Institut za svetsku ekonomiju u Kilu procenio je da je svetska ekonomija zbog rata sankcijama, kog je protiv Rusije 2014. pokrenuo Zapad, već izgubila oko 300 milijardi dolara.

Isti stav o sankcijama kao njihove „komunističke“ kolege ima i desničarska Alternativa za Nemačku. Valdemar Gert, član Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga, bio je užasnut štetom koju zemlja ima od antiruskih sankcija.

Prema Gertu, kompanije Nemačke su, tokom godina evropskih sankcija Rusiji, već izgubile više od 100 milijardi dolara. Zato njegova stranka, Alternativa za Nemačku (AfD), traži da Bundestag odluči o razvoju mehanizma kompenzacije za nemačke male i srednje preduzetnike i da se generalno revidira politika sankcija protiv Rusije.

Kao što je objasnio Valdemar Gert, „na inicijativu naše frakcije razmatra se pitanje naknade štete malim i srednjim preduzećima koja su pretrpela štetu usled politike sankcija.

„Konkretno, govorimo o ukidanju sankcija, reviziji odnosa sa Rusijom i nadoknadi štete malim i srednjim preduzećima i kompanijama generalno“, rekao je Valdemar Gert, visoki funkcioner stranke AfD, koja se često, iako bez ikakvih argumenata, opisuje kao „neonacistička“.

(logicno.com)

Check Also

PAROVIĆ OTKRIO: ČAK I DA AMERIKANCI ODU IZ BONDSTILA, VUČIĆ NEĆE VOJSKOM NA KiM! (VIDEO)

Specijalne jedinice kosovske policije od jutros se nalazi u neposrednoj blizini prelaza Jarinje i Brnjaku. …