Home / AKTUELNO / POČELO JE! POLICAJAC IZ NIKŠIĆA DAO OTKAZ: „NEĆU PROTIV GRAĐANA“- OPOZICIJA U ZATVORU POČINJE ŠTRAJK GLAĐU!

POČELO JE! POLICAJAC IZ NIKŠIĆA DAO OTKAZ: „NEĆU PROTIV GRAĐANA“- OPOZICIJA U ZATVORU POČINJE ŠTRAJK GLAĐU!

Zbog dešavanja nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, službenik Centra bezbednosti Nikšić Miloje Šćepanović nakon 30 godina staža večeras je dao otkaz, jer nije hteo da učestvuje u akciji policije protiv građana.

Šćepanović je za „Vijesti“ kazao da kao vernik, komšija i prijatelj onih koji su na drugoj strani nije mogao da gleda primenu sile protiv okupljenih građana, zbog čega je napustio posao koji je jedini izvor egzistencije za njega i njegovu porodicu.

Oko stotinu građana okupilo se večeras oko 18 časova ispred Hrama Svetog Vasilija u Nikšiću, u znak protesta zbog sinoćnjeg usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u parlamentu, a ubrzo je došlo do sukoba građana i policije.

Kako se navodi, policija je u sukobu upotrebila pendreke.

Poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milunu Zogoviću određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Poslanik DF-a Slaven Radunović je kazao da su Mandić i Zogović odlučili da započnu štrajk glađu.

On je rekao da je u toku državni udar koji sprovode državne institucije.

„Ovog puta nema Sinđelića i Paje Velimirovića, već je režiser Milo Đukanović sa svojim timom u tužilaštvu i policiji“, kazao je.

On je rekao da zadržavanje od 72 sata njegovim kolegama znači da institucije ne sprovode pravdu, već osvetu prema najvećem opozicionom bloku.

Zogović je priveden na saslušanje nešto pre 16 časova, a Mandić dva sata kasnije, prenosi portal Vijesti-me.

NA SVIM CRKVAMA SPC U CRNOJ GORI – NA SVAKA DVA SATA, SVE DO BOŽIĆA – ZVONIĆE ZAUPOKOJENA ZVONA

Povodom izglasavanja diskriminatornog Zakona o slobodi veroispovesti u Skupštini Crne Gore, u Podgorici će 28. decembra zasedati Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

u sastavu: Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije, Episkop budimljansko-nikšićki g. Joanikije, Episkop mileševski g. Atanasije, Episkop zahumsko-hercegovački g. Dimitrije, Episkop dioklijski g. Metodije i Episkop umirovljeni zahumsko-hercegovački g. Atanasije.

Sednica  Episkopskog saveta biće održana nakon večernje službe i molebana koji će se služiti u Hramu Hristovog Vaskrsenja, sa početkom u 18 časova.

U nedelju, 29. decembra, u 8 časova arhijereji će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, nakon koje će biti pročitano i saopštenje sa sednice Episkopskog saveta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Sve sveštenstvo, monaštvo i verni narod Mitropolije crnogorsko-primorske, Eparhije budimljansko-nikšićke, Eparhije mileševske i Eparhije zahumsko-hercegovačke obavešteni su da će se, povodom izglasavanja diskriminatornog Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica – koji je po svemu uperen protiv Eparhija Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, čime su pogrebeni pravo i pravda u Skupštini Crne Gore – na svim hramovima, na svaka dva sata, zvoniće zaupokojena zvona do Božića.

Posle večernjih službi biće služen Moleban Presvetoj Bogorodici koji se služi u nevoljama i iskušenjima koja snađu Crkvu Božiju i njene vernike.

Check Also

SRPSKI ANALITIČAR IZ SAD: „U VAŠINGTONU KAO DA JE RATNO STANJE!“

Sve u Vašingtonu i SAD deluje kao da je ratno stanje, kaže analitičar spoljne politike …