Home / AKTUELNO / POČELO JE: REDOVI ZA GORIVO U SRBIJI, MOŽE DA SE SIPA NAJVIŠE 20 LITARA! (VIDEO)

POČELO JE: REDOVI ZA GORIVO U SRBIJI, MOŽE DA SE SIPA NAJVIŠE 20 LITARA! (VIDEO)

Nakon što je Aleksandar Vučić istraumirao narod najavama o nestašicima energenata i namirnica da bi odvukao pažnju sa glasanja Srbiej protiv Rusije u UN, naord od jutros panično čeka u redovima ispred prodavnica i benzinskih pumpi širom Srbije, pokušavajući da naprave zalihe.

U predizbornoj kampanji je SNS Vlade Srbije donela Uredbu o ograničenju cena naftnih derivata do izbora, a u međuvremenu su cene skočile zbog rata u Ukrajini, tako da je sada kriza i među prodavcima goriva. Zato su prodavci ograničili količinu goriva koja može da se kupi.

Na društvenim mrežama korisnici dele slike gužvi ispred benzinskih pumpi u Beogradu, Somboru, Novom Sadu, Blacu, Arilju, Paraćinu i drugim gradovima.

Pojedini prodavci, kao što je Knez Petrol, već su istakli koje količine goriva koje mogu da se kupe na njihovim pumpama.

– ZABRANjUJE se sipanje ED u kante i bidone bez obzira na ovlašćenje i sredstvo plaćanja(i za keš)

– Ograničava se sipanje ED i BMB95 za gotovinu – keš, i to
– U putnička vozila max 20 litara po rezervoaru
– U traktore max 50 litara po rezervoaru
– U kamione maxs 100 litara po rezervoaru

U obaveštenju „Lukoila“ piše sledeće:

Obaveštavamo vas da se od 4.3.2022. godine u 00.01 časova privremeno ukidaju svi popusti za kupovinu naftnih derivata koji se ostvaruju korišćenjem poljoprivrednih kartica izdatih u okviru POLjOPRIVREDNOG programa. Ovakva odluka je doneta usled globalnih dešavanja koja su prouzrokovala poremećaj na međunarodnom tržištu energenata, rasta nabavnih cena i ograničenja visine maloprodajnih cena osnovnih derivata nafte.

Pošto se približavamo vremenu setve i radova u poljoprivredi to znači da neki poljoprivrednici neće moći ni da poseju useve, a koji ipak uspeju imaće ogromne troškove. To donosi povećenje cena hrane koje će vrlo verovatno biti drastično.

Novinarima Srbin.info su zaposleni na benzinskoj pumpi potvrdili da je velika kriza, da postoje ograničenja za sipanje benzina koja se razlikuju od pumpe do pumpe, kao i da će doći do nestašice goriva ukoliko se

ne podigne cena jer je drastično skočila na međunarodnom tržištu.

Režimski mediji su počeli panično da objavljuju demante krize, redova na pumpama i ograničenja goriva, uveravaju narod da je sve u „najboljem redu“ i da goriva ima „koliko hoćete“, iako je u svim gradovima Srbije ista situacija pa narod počinje da se buni.

Po svoj prilici vraćaju nam se 90-te u punom sjaju kada se točio benzin iz flaše, za šta možemo da zahvalimo politici Aleksandra Vučića i njegove naprednjačke kamarile, koja nas je ubeđivala kako smo „ekonomski tigar“ i kako bijemo Nemačku po svim ekonomskim pokazateljima.

Doduše, tokom 90-ih je Milošević gledao „kroz prste“ siromašnom narodu u vezi poreza i dažbina, dok SNS kartel brutalno pljačka.

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …