Home / AKTUELNO / POČELO JE! U DVE ZEMLJE EU POČELA MASOVNA HAPŠENJA PROTIVNIKA VAKCINA!

POČELO JE! U DVE ZEMLJE EU POČELA MASOVNA HAPŠENJA PROTIVNIKA VAKCINA!

Grčko tužilaštvo će naložiti hapšenje antivaksera koji pozivaju građane da se ne vakciniše ili koji ne koriste lekarske usluge. Razlog tome je što ugrožavaju svoje živote i živote drugih.

Time je stupila na snagu nova odredba Krivičnog zakona o širenju lažnih vesti.

Već uhapšen lekar

U četvrtak je uhapšen advokat Nikos Antonijadis, koji je dugo bio na čelu antivakcinalnih kampanja, kome se stavlja na teret širenje lažnih vesti i podsticanje na neposlušnost, preneo je „Katimerini“.

Njegovo hapšenje naložilo je atinsko tužilaštvo, koje već duže vreme vodi relevantne istrage o delovanju antivaksera.

Antonijadis, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora, tvrdi da su kovid pacijenti intubirani bez razloga i da su vakcine imale posledice po zdravlje pacijenata.

Italija pretresla stanove i uhapsla 17 ljudi

Italijanska policija izvršila je pretres širom zemlje protiv 17 antivaksera koji su, kako se navodi, bili povezani sa čet grupom na društvenoj mreži „Telegram“, a koja je podržala nasilje protiv vladinih, medicinskih i medijskih ličnosti.

Policija u Torinu saopštila je da je čet grupa „Basta Dittatura“ (Dosta je diktature) imala desetine hiljada članova, te da je bila glavni forum za organizovanje protesta protiv italijanskog digitalnog kovid sertifikata, prenosi AP.

Policija je u saopštenju navela da je nedeljama pratila, sada zatvorenu čet grupu na Telegramu i identifikovala 17 antivaksera koji su, između ostalih, pretili italijanskom premijeru Mariju Dragiju.

„Druge mete pretnji bili su pripadnici policije, lekari, naučnici, novinari i druge javne ličnosti optužene za, kako je navedeno, porobljavanje i saradnju sa diktaturom na mestu“, navodi se takođe u saopštenju.

Međunarodni filmski festival u Solunu je dobio neočekivani obrt kada su se antivakseri pojavili ispred pozorišta gde je trebalo da počne ceremonija dodele nagrada, upućujući nepristojne poruke gledaocima i festivalskom osoblju.

Policija je intervenisala kako bi zadržala oko 400 demonstranata koji su marširali kroz drugi najveći grad u Grčkoj u nastojanju da izraze svoj protest protiv kovid vakcina, prenosi agencija AP.

Demonstranti su na kraju otišli nakon što su bacili brojne letke.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …