Home / AKTUELNO / POČELO JE: Uragan stigao na FLORIDU, more se diglo 4,5 METARA i GUTA SVE PRED SOBOM, PRIZORI SU JEZIVI! (VIDEO)

POČELO JE: Uragan stigao na FLORIDU, more se diglo 4,5 METARA i GUTA SVE PRED SOBOM, PRIZORI SU JEZIVI! (VIDEO)

amerika-poplave

Državna hidrometeorološka služba javila je da su vjetrovi uraganske snage stigli do Florida Keysa.

Očekuje se da će Irma udariti obalu Floride danas oko 16 sati po našem vremenu, a vlasti ga opisuju kao „ekstremno opasan uragan“.

Irma se u svom kretanju pomerila zapadnije od Miamija, ali to područje neće ostati pošteđeno.

„Oluja je tako masivna, toliko je ogromna da nema velike razlike u njezinoj razornoj moći. Iako centar uragana neće proći iznad Miami Beacha, postoji velika opasnost od plimnih talasa“, kazao je gradonačelnik Miami Beacha Philip Levine.

Najmanje trinaest osoba je poginulo tokom udara uragana Irma.

Francusko ministarstvo za prekomorska područja potvrdilo je kako je poginulo najmanje osam osoba, a dve su teško povređene na ostrvima Sveti Martin i Sveti Bartolomej koje je poharao uragan Irma. Jedna je osoba poginula na Angvili, a dvogodišnje dete na Barbudi.

U Portoriku su usled uragana Irma preminuli 79-godišnja starica, jedan muškarac i mlada žena.

Uništena je gotovo kompletna infrastruktura, a materijalna šteta je ogromna. Uragan Irma najjači je uragan ikad zabeležen na Atlantskom okeanu.

Video uragana Irma iz svemira objavila je NASA, dok se jedan istraživački avion zaputio u samo središte uragana i snimio video-zapis kako bi prikazao kako je u središtu uragana.

Filip Levin, gradonačelnik Majamija, izjavio je da je uragan Irma „nuklearni uragan“ i da bi svi stanovnici i posetioci tog područja trebao da odu.

„Ovo je jako ozbiljna, moćna oluja. Ja je zovem nuklearnim uraganom. Preporučujem i molim sve naše stanovnike i posetioce da napuste ovo područje“, izjavio je Levin i rekao kako neće ugrožavati živote spasioca kada krene uragan.

„Ne želimo junake. Ovdje se ne radi o šteti, važna je evakuacija“, poručio je.


(Mediji)

Check Also

STIGLA NOVA VEST O AUSTRALIJAN OPENU KOJA ĆE PROMENITI SVE U NOVAKOVOJ KARIJERI!

Na pomolu je veliki preokret u odnosu Australijan opena i pandemije u susret gren slemu …