Home / AKTUELNO / POČELO JE! VEHABIJE TERORIŠU SELA PO SRBIJI- MEDIJI, POLICIJA I VOJSKA ĆUTE! (VIDEO)

POČELO JE! VEHABIJE TERORIŠU SELA PO SRBIJI- MEDIJI, POLICIJA I VOJSKA ĆUTE! (VIDEO)

Ponovo smo u subotu bili u selima Majdan, Rabe, Banatsko Aranđelovo. Videli smo patnju,stres i nesreću. Ovo Srbija mora da vidi, svako mesto koje je na putu „migranata“ je u opasnosti da prođe ovako. O naseljavanju istih da ne pričamo, za Srbin.info je rekao jedan od osnivača narodnih patrola, Damnjan Knežević.

A zatim je istakao:

– Videli smo na licu measta da našim građanima, bez obzira da li su srpske, mađarske ili druge narodnosti, nevezano koje su i veroispovesti, da su im uskraćena najbitnija prava Ustavom garantovana: njihove kuće, zbog migranata, više nisu njihove, niti se mogu slobodno i bezbedno kretati, bukvalno, ni ispred svog praga. Za te naše sugrađane zakon prestaje da važi, kada je u pitanju njihova lična i imovinska bezbednost. Tužno ali istinito.

Knežević je još dodao da su narodne patrole, pre par meseci, prvi put bile u ovim selima, u blizini mađarske i rumunske granice. Tada su se susreli sa meštanima, koji su ih sa suzama u očima molili za pomoć jer ih ni policija ni vojska ne čuva od migranata.

– Tada smo bili malobrojni, ali smo tom prilikom dali obećanje da ćemo opet doći i pomoći. U subotu smo datu reč ispunili. Pokazali smo da naše reči nisu prazne, pokazali smo da ćemo uvek biti tu za svoj narod. Danas Majdan i Rabe, sutra gde bude trebalo tako nam Bog pomogao, zaključio je Damnjan Knežević.

(srbin.info)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …