Home / AKTUELNO / POČINjE HAOS: „ANTIVAKSERI PLANIRALI UBISTVO PREMIJERA“- SPECIJALCI UPADAJU U KUĆE!

POČINjE HAOS: „ANTIVAKSERI PLANIRALI UBISTVO PREMIJERA“- SPECIJALCI UPADAJU U KUĆE!

Nemačka policija pretražila je u sredu nekoliko lokacija u istočnoj pokrajini Saksoniji u sklopu istrage o, kako su rekli, zaveri za ubistvo premijera države Mihaela Krečmana od strane aktivista protiv vakcinacije, javlja Rojters.

Pretresi u gradu Drezdenu bili su usmereni na pojedinačne članove grupe na programu za razmenu poruka Telegram, gde se raspravljalo o planovima za ubistvo u vezi sa suzbijanjem korona virusa koje sprovodi državna vlada, saopštila je policija, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Grupa „Dresden Offlinevernetzung“, ili Dresden offline networking, došla je u fokus vlasti nakon istrage koju je prošle sedmice objavila televizija ZDF.

Izveštaj ZDF-a otkrio je da su članovi grupe Telegram na sastancima u Drezdenu govorili o ubijanju predstavnika vlade Saksonije.

Specijalne snage učestvovale su u racijama u sredu koje su pokrenute nakon što su izjave članova grupe Telegram sugerirale da oni možda poseduju oštro oružje i samostrele, objavila je policija Saksonije na Tviteru.

Saksonija, koja ima drugu najvišu stopu novih slučajeva korona virusa u Nemačkoj i najnižu stopu vakcinacije, posljednjih sedmica beleži proteste protivnika ograničenja korona virusa.

Prošlog meseca, grupa demonstranata održala je okupljanje s bakljama ispred kuće saksonske ministarke unutrašnjih poslova, što se smatralo implicitnom pretnjom nasiljem protiv nje.

(Slobodna Evropa)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …