Home / AKTUELNO / POČINJE NOVI VELIKI TROPSKI TALAS: Evo do kada će goreti Srbija!

POČINJE NOVI VELIKI TROPSKI TALAS: Evo do kada će goreti Srbija!

sunce- vrucina

Kreće pakao. Posle kratkog osveženja, a sa dolaskom leta koje počinje u sredu, Srbiji opet predstoji veoma toplo vreme sa temperaturama iznad 30 stepeni koje će se u termometru peti i do 35 podeoka.

Već sutra temperatura u svim krajevima Srbije uglavnom će biti 31 stepen. Živa u termometru iz dana u dan će se peti, pa će u petak maksimalna temperatura iznositi 34 i 35 stepeni. Lepo vreme sa visokim temperaturama, prema sadašnjim proignozama meteorloga, zadržaće se sve do kraja ovog meseca.

Vrelinu leta, prekinuće, ali samo na kratko, pljuskovi koje meterorolozi predviđaju za sredu.

U Beogradu će sutra biti sunčano vreme sa maksimalnom temperaturom od 30 stepeni. U Sredu će biti za dva stepena toplije, ali su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Ista temperatura biće u četvrtak, ali bez obzira na oblačnost, padavina neće biti.

U petak predstoji pakao, sunčano sa maksimalnom dnevnom od 34 stepena. Vreme sa temperaturom iznad 30 stepeni u srpskoj prestonici biće i sledeće nedelje.

Novosađani će uživati u identičnom vremenu. Sutra će biti sunčano a maksimalna temperatura biće 31 stepen.

U sredu, kada se očekuje 33 stepena, mogući su pljuskovi ili oluja sa grmljavinom. Oblaci i sunce smenjivaće se i u četvrtak, a padavina neće biti.

U petak će uglavnom biti sunčano sa temperaturom od 34 stepena. Sunčano sa temperaturom od 33, 34 i 35 stepeni očekuje se u Novom Sadu i u narednih nedelju dana.

Kragujevac će na temperature iznad 30 stepeni morati da sačeka sledeći ponedeljak, s obzirom na to će one do kraja ove nedelje biti do 29 stepeni.

U Nipu će i sutra i prekosutra biti toplo vreme, sa temperaturom oko 30 stepeni, međutim, i u utorak i u sredu Nišlije očekuju pljuskovi ili oluja sa grmljavinom.

Već u četvrtak Nišu preti sunčano vreme bez padavina kakvo će biti i u petak, kada će se živa u termometru popeti do 32 podeoka.

U Novom Pazaru se ove nedelje očekuje toplo vreme sa temperaturama od 25 do 29 stepeni. Sunčano, bez padavina biće i sutra, kao i u četvrtak i u petak, samo se u sredu očekuju pljuskovi sa grmljavinama.

Uporedo sa visokim temperaturama, Srbiju danas, kao i sutra i prekosutra očekuje i visok stepen UV zračenja.

U čitavoj zemlji indeks zračenja iznosiče osam ili devet, što se na skali UV zračenja smatra vrlo visokim. S tim u vezi, u najtoplijem delu dana trebalo bi izbegavati izlaganje suncu, ili se obavezno namazati zaštitnim faktorom. Obavezno je nošenje naočari za sunce.

(Telegraf.rs)

Check Also

IZ NEMAČKE STIGLA PORUKA: NOVE GRANICE NA BALKANU SU OPASAN PROJEKAT

Nemački državni sekretar za Evropu Mihael Rot izjavio da je “crtanje” novih granica “opasan put” …