Home / AKTUELNO / POČINJE NOVI VELIKI TROPSKI TALAS: Evo do kada će goreti Srbija!

POČINJE NOVI VELIKI TROPSKI TALAS: Evo do kada će goreti Srbija!

sunce- vrucina

Kreće pakao. Posle kratkog osveženja, a sa dolaskom leta koje počinje u sredu, Srbiji opet predstoji veoma toplo vreme sa temperaturama iznad 30 stepeni koje će se u termometru peti i do 35 podeoka.

Već sutra temperatura u svim krajevima Srbije uglavnom će biti 31 stepen. Živa u termometru iz dana u dan će se peti, pa će u petak maksimalna temperatura iznositi 34 i 35 stepeni. Lepo vreme sa visokim temperaturama, prema sadašnjim proignozama meteorloga, zadržaće se sve do kraja ovog meseca.

Vrelinu leta, prekinuće, ali samo na kratko, pljuskovi koje meterorolozi predviđaju za sredu.

U Beogradu će sutra biti sunčano vreme sa maksimalnom temperaturom od 30 stepeni. U Sredu će biti za dva stepena toplije, ali su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Ista temperatura biće u četvrtak, ali bez obzira na oblačnost, padavina neće biti.

U petak predstoji pakao, sunčano sa maksimalnom dnevnom od 34 stepena. Vreme sa temperaturom iznad 30 stepeni u srpskoj prestonici biće i sledeće nedelje.

Novosađani će uživati u identičnom vremenu. Sutra će biti sunčano a maksimalna temperatura biće 31 stepen.

U sredu, kada se očekuje 33 stepena, mogući su pljuskovi ili oluja sa grmljavinom. Oblaci i sunce smenjivaće se i u četvrtak, a padavina neće biti.

U petak će uglavnom biti sunčano sa temperaturom od 34 stepena. Sunčano sa temperaturom od 33, 34 i 35 stepeni očekuje se u Novom Sadu i u narednih nedelju dana.

Kragujevac će na temperature iznad 30 stepeni morati da sačeka sledeći ponedeljak, s obzirom na to će one do kraja ove nedelje biti do 29 stepeni.

U Nipu će i sutra i prekosutra biti toplo vreme, sa temperaturom oko 30 stepeni, međutim, i u utorak i u sredu Nišlije očekuju pljuskovi ili oluja sa grmljavinom.

Već u četvrtak Nišu preti sunčano vreme bez padavina kakvo će biti i u petak, kada će se živa u termometru popeti do 32 podeoka.

U Novom Pazaru se ove nedelje očekuje toplo vreme sa temperaturama od 25 do 29 stepeni. Sunčano, bez padavina biće i sutra, kao i u četvrtak i u petak, samo se u sredu očekuju pljuskovi sa grmljavinama.

Uporedo sa visokim temperaturama, Srbiju danas, kao i sutra i prekosutra očekuje i visok stepen UV zračenja.

U čitavoj zemlji indeks zračenja iznosiče osam ili devet, što se na skali UV zračenja smatra vrlo visokim. S tim u vezi, u najtoplijem delu dana trebalo bi izbegavati izlaganje suncu, ili se obavezno namazati zaštitnim faktorom. Obavezno je nošenje naočari za sunce.

(Telegraf.rs)

Check Also

BELORUSIJA NEĆE OSTATI PO STRANI! LUKAŠENKO POSLAO JASNU PORUKU O MOGUĆEM SUKOBU RUSIJE I UKRAJINE

ZAPADNE države su iznele tezu da Rusija ima plan da napadne Ukrajinu, saopštio je predsednik …