Home / AKTUELNO / PODMUKLI PLAN ALBANACA ZA JUG SRBIJE: Preko posrednika kupuju FABRIKE I ZEMLJU

PODMUKLI PLAN ALBANACA ZA JUG SRBIJE: Preko posrednika kupuju FABRIKE I ZEMLJU

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje dokazi da Albanci, preko tri svoja biznismena, planiraju da kupuju zemlju i fabrike na jugu Srbije, ali da će Srbija naći način da zaštiti svoje interese.

Na konferenciji za novinare, Vučić je rekao da oni te transakcije planiraju da obave preko drugih ljudi kako ne bi bilo upadljivo i da su vlasti u Beogradu svesne tog plana.

– Za to imamo dokaze i mi ćemo gledati da na različite načine, poštujući zakone, obezbedimo naše nacionalne i državne interese – istakao je premijer Srbije.

Na pitanje novinara da li misli i da li su u oslobađanje Ramuša Haradinaja umešani “prsti” albanske mafije, rekao je da nema nikakve sumnje da “potkupljuju šta stignu”.

Odgovarajući na pitanje da li će lider Albanaca sa juga Srbije Jonuz Musliju krivično odgovarati zbog izjava o potrebi formiranja velike Albanije, Vučić je pozvao sve da dozvole nadležnim organima da rade svoj posao i izrazio uverenje da će oni usvojiti odluke koje će biti u najboljem interesu države.

– Pustite nas da radimo svoj posao na najbolji mogući način. On (Musliju) nije to rekao sam jer, uz svo poštovanje, nije baš neki intelektualac i akademik. To nije njegova nego tuđa, uvezena pamet. A ni ta pamet nije bila njihova nego uvezena – rekao je Vučić.

Vučić kaže da je mnogo domina i karika koje su radile protiv interesa Srbije, ali ističe da će Srbija, iako mala zemlja, umeti mudrošću, trpeljivošću, strpljenjem i snagom, a ne dovodeći u pitanje mir i stabilnost, da im se suprotstavi.

(Tanjug/Beta)

Check Also

DAVILI GA KOLENOM: DEMONSTRANTI U BEOGRADU SPASILI MLADIĆA, DOK SU GA HAPSILI “CIVILI”! (VIDEO)

Devojka koja je očigledno bila sa njim u društvu, vikala je „civilima“ da ga puste, …