Home / AKTUELNO / POLICIJA ĆE PORED VOZAČKE DOZVOLE TRAŽITI I „2G“ DOKUMENTA! EVO ŠTA TO ZNAČI..

POLICIJA ĆE PORED VOZAČKE DOZVOLE TRAŽITI I „2G“ DOKUMENTA! EVO ŠTA TO ZNAČI..

U Austriji se sprema „zaključavanje“ nevakcinisanih građana, kao mera u borbi protiv dramatičnog rasta novozaraženih koronavirusom. Zakonski okviri su izrađeni, a trebalo bi da budu usvojeni u parlamentu u nedelju. Ipak, poduži je spisak razloga zbog kojih će i nevakcinisani moći da izađu.

Uredba, kojom bi se uvelo zaključavanje nevakcinisanih, izrađena je u potpunosti, a otvoren je samo termin primene.

Vakcinacija u Austriji

Za sada je izvesno da će od ponedeljka nevakcinisani biti zaključani u pokrajinama Salcburg i Gornja Austrija, čije su pokrajinske vlasti donele odgovarajuće odluke.

Što se tiče nove uredbe, koja će važiti za čitavu Austriju, ona prvi put sadrži termin „1G“, čime se nagoveštava i mogućnost da bi, ako se ne stabilizuje epidemiološka mera novim pooštrenjem, moglo doći do radikalne odluke.

Pravilo „1G“ značilo bi da samo vakcinisani mogu da se kreću slobodno, dok bi ostali bili zaključani.

Spisak izuzetaka

U novoj uredbi jasno je definisano u kom slučaju nevakcinisani mogu izlaziti iz sopstvena četiri zida, kada bude usledilo njihovo zaključavanje.

Nevakcinisani će moći da izađu iz svog doma u slučaju odbrane života i imovine, pružanju pomoći nekoj drugoj osobi, ili ispunjavanje porodičnih obaveza, kupovinu životnih namirnica i sredstava potrebnih za svakodnevicu, odlazak kod lekara, u crkvu ili zbog snabdevanja životinja.

Takođe mogu da izlaze iz svojih domova za potrebe rada ili obrazovanja, a mogu i da se šetaju, ali sami, u prirodi, te imaju i pravo da obave neodložne administrativne poslove, mogu učestvovati na izborima, ako ih ima, ili učestvovati na protestima, sahranama…

Policija će pooštriti kontrole, a tako će i prilikom kontrole učesnika u saobraćaju, pored vozačke dozvole i dokumenata o vozilu, zatražiti i „2G“ dokumenta.

Check Also

NIKOLA PILIĆ: NJIH NERVIRA ŠTO JE NOVAK 350 NEDELJA BROJ 1 NA SVETU- ŠTO JE PREŠAO NADALA I FEDERERA U SVIM SEGMENTIMA..

Nekadašnji trener Novaka Đokovića u mlađim danima Nikola Pilić osvrnuo se na aktuelnu situaciju u …