Home / AKTUELNO / POLICIJA IZVODI GRAĐANE IZ RTS-A, DEMONSTRANTI DONOSE METALNE OGRADE – NASTAVLJA SE OPSADA RTS

POLICIJA IZVODI GRAĐANE IZ RTS-A, DEMONSTRANTI DONOSE METALNE OGRADE – NASTAVLJA SE OPSADA RTS

Pripadnici Žandaremerije su oko 21.30 ušli u zgradu Radio televizije Srbije i počeli da izvode ljude. Neki su seli na pod, među kojima je i lider pokreta Dveri Boško Obradović, ima dosta koškanja. Obradović je ubrzo izveden, kao i većina građana. Oni viču – “uhapsite Vučića”, “Izdaja” “av, av, av”, “uaa” “kerovi”…

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je građane ispred RTS da se mirno raziđu, a lidere SZS da, kako je rekao, odmah prekinu sa nasiljem i pretnjama novinarima. Prekršajno i krivično će odgovarati svaki čovek koji je činio nasilje, rekao je Stefanović tvrdeći da se ono večeras desilo u zgradi RTS i da su neki novinari, navodno, pretučeni. Boško Obradović je rekao da je sve laž.

Načelnik beogradske policije Milan Stanić zatim liderima opozicije rekao da napuste zgradu Radio televizije Srbije.

“Ne terajte nas da vas iznosimo, kao ove dole njih 150”, rekao je Stanić i dodao da je dobio naređenje od ministra policije Nebojše Stefanovića da ih izbace iz zgrade.

Obradović je potom kazao da oni neće napustiti RTS. Ispred zgrade RTS građani pokušavaju da blokiraju izlaz iz zgrade. Oni su doneli montažne ograde i kliznu kapiju do dvorišta RTS kako bi zatvorili ulaz.

Skandiraju “Sram vas bilo”, “Uhapsite Vučića”.

Izveli su lidera SZS Dragana Đilasa. Vuku ljude za ruke i iznose ih iz zgrade. Jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović tvrdi da su neke građane i tukli. Obradović je najduže pružao otpor, ali i on je izveden, javlja reporterka N1 koja je na licu mesta.

Napolju su se ljudi iskomešali, a povremeno se čuju aplauzi, dodaje reporter N1 koji je ispred RTS. On kaže i da je lider DS Zoran Lutovac napustio zgradu RTS.

Boško Obradović na stepeništu RTS, Djilas u dnu hodnika u zgradi, demonstranti skandiraju Uhapsite Vučića

Pripadnici Žandarmerije večeras su iz zgrade Radio televizije Srbije izbacili skoro sve učesnike protesta Jedan od pet miliona.

Medju poslednjima u zgradi je lider Saveza za Srbiju Boško Obradović, koji se i dalje nalazi u hodniku zgrade zajedno sa pojedinim novinarskim ekipama.

On se drži za gelender i raspravlja se sa policijom.

Još jedan lider Saveza za Srbiju Dragan Djilas nalazi se u dnu hodnika, kod samog ulaza u zgradu.

Kako javlja reporter agencije Beta, na stepiništu zgrade je bilo velikog guranja, obzirom da su počeli da izbacuju ljude a nisu mogli svi da izadju.

Veliki broj gradjana nalazi se ispred zgrade koji skandiraju “Uhapsite Vučića”.

Organizatori protesta pozvali gradjane da se ne razilaze, lideri opozicije i dalje u zgradi

Organizatori protesta Jedna od pet miliona pozvali su gradjene okupljene ispred zgrade Radio televizije Srbije da se ne razilaze i naveli da su lideri opozicije i dalje u zgradi javnog servisa.

Oni su optužili policiju da je upotrebila prekomernu silu i da medju učesnicima protesta ima i lakše povredjenih.

Oni su preneli demonstrnatima reči ministra unutrašnjih poslova Nebojiše Stefanovića, da su gradjani upali u RTS sa namerom da napadnu novinare, što je izazvalo buru nezadovoljstva i uzvike “Uhapsite Vučića” i “Ostavke, ostavke”.

U jednom trenutku okupljeni demonstranti su pokušali da udju u RTS na bočni ulaz sa parkinga, ali su odustali nakon što su videli da su vrata zaključana i da je postavljena metalna ograda.

Oko RTS nalazi se oko dve hiljade ljudi.

(Beta)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …