Home / AKTUELNO / POPLAVE I KOD ČAČKA: Izlio se Slatinski potok u Trbušanima, bujica nosi fekalne vode u dvorišta

POPLAVE I KOD ČAČKA: Izlio se Slatinski potok u Trbušanima, bujica nosi fekalne vode u dvorišta

poplava

Zbog kiše koja neprestano pada u proteklih 24 sata i izlivanja Slatinskog potoka ugrožena su domaćinstva u Trbušanima kod Čačka.

Prema rečima Vide Varagić iz Donjih Trbušana, voda iz ovog potoka je prodrla u dvorište njihovog tročlanog domaćinstva, podrum i pomoćne objekte.

„Takođe, poplavljena je i njiva površine 25 ari, a bujica dolazi iz pravca obližnjeg groblja donoseći i fekalne vode“, kaže ona. Varagićeva navodi da su dolazili nadležni iz JP „Gradac“ i obećali da će poslati skip u toku dana i ističe da je, počev od maja, njihovo domaćinstvo danas peti put poplavljeno.

 

Zbog izlivanja Lipničke reke poplavljene su poljoprivredne parcele u čačanskom selu Zablaće. Tamo se, kako kaže tamošnji meštanin Zoran Dragović, izlila Lipnička reka (pritoka Zapadne Morave) koja je poplavila 10 hektara oranica.

„Strašno je to što nam se dešava, ove godine nismo imali nikakav prihod od poljoprivredne proizvodnje, nadležni ne pokazuju interesovanje da nam pomognu u rešavanju problema i stalno se pozivaju na „Srbijavode“ koje je, kako kažu, nadležno za čišćenje rečnih korita“, rekao je on.

(Tanjug)

Check Also

KINESKI EKSPERTI POSTAVILI ZAPANJUJUĆE PITANJE POSLE SLETANJA NA MESEC: “DA LI STE VI OVDE IKADA BILI”?

Uspešno sletanje na prirodni satelit Zemlje kineske svemirske stanice “Chang’e-4” dovelo je u pitanje verodostojnost …