Home / AKTUELNO / POSLEDNJA VEST: PUTIN PODIGAO ČITAVU VOJSKU u stanje borbene gotovosti!

POSLEDNJA VEST: PUTIN PODIGAO ČITAVU VOJSKU u stanje borbene gotovosti!

rat- putin- rusija- vojskaProvera borbene gotovosti će obuhvatiti Južni, Zapadni i Centralni okrug, kao i Severnu flotu, Vazdušno-kosmičke snage i Vojno-desantne snage

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je odluku predsednika Vladimira Putina o novoj iznenadnoj proveri borbene gotovosti Oružanih snaga koja će zahvatiti Južni, Zapadni i Centralni okrug, kao i Severnu flotu, Vazdušno-kosmičke snage i Vojno-desantne snage, saopštio je general Sergej Šojgu, prenose tamošlji mediji.

– Danas će u skladu sa odlukom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Rusije početi još jedna u nizu iznenadna provera.

Vojske Južnog, dela snaga Zapadnog i sredstava Zapadnog i Centralnog vojnog okruga, Severne flote, Glavne komande Vazdušno-kosmičkih snaga i Vazdušno-desantnih saga od 7.00 po moskovskom vremenu proveriće borbenu gotovost – objavio je Sergej Šojgu na sednica kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije.

Ova provera će trajati od 25 do 31. avgusta.

Prema rečima Šojgu, u Južnom vojnom okrugu je već u toku aktivna priprema strateških vojnih vežbi „Kavkaz-2016“, a već je održan kompleks komandno-štabnih treninga.

– Organi vojne uprave, vojnih jedinica i odreda za specijalnu i materijalno-tehničku logistiku su tokom 12 specijalnih vežbi izvršavali zadatke blagovremenog raspoređivanja trupa – rekao je ministar.

Ministar je naložio da se informišu vojni atašei stranih država o početku iznenadne provere borbene gotovosti vojske.

(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …