Home / AKTUELNO / Pošta Slovenije traži radnike u Srbiji: Nije potrebno radno iskustvo, dobija se topli obrok i prevoz, a evo kolika je plata!

Pošta Slovenije traži radnike u Srbiji: Nije potrebno radno iskustvo, dobija se topli obrok i prevoz, a evo kolika je plata!

500

Pošta Slovenije je objavila u Srbiji i BiH da su joj potrebni radnici, kako bi se izborila sa nedostatkom osoblja, a ta situacija je izazvala bes sindikata poštanskih radnika. O tome da Slovenija traži radnike pojavilo se obaveštenje i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

– Poštar koji ne zna slovenski jezik teško će moći komunicirati s kolegama na poslu, sa šefovima i posebno sa strankama, što će naneti štetu ugledu slovenskih poštara – objavo je sindikat slovenskih poštara, preneli su domaći mediji.

Uprava je potvrdila da će novim zaposlenima uz radne dozvole osigurati i obvezan kurs slovenskog jezika za koji država daje subvenciju i platiti ispit iz poznavanja slovenskog ustava i poštanskih propisa.

Traži se deset vozača za rad u Ljubljani, bez obzira na zanimanje, ukoliko imaju treći stepen stručne spreme i radno iskustvo na poslovima vozača od pola godine. Potrebno je da imaju vozačke dozvole B, C i E kategorije, licencu COD 95, a poželjno je da imaju položen kurs sigurne vožnje, piše „Dnevnik“.

Radno vreme je osam sati na dan, ili 40 sati nedeljno, radi se u tri smene, osnovna bruto plata je 1.003,95 evra, a osnovna neto 644,45, dok je prosečna bruto zarada 1.399,61 evra, a prosečna neto 869,45.

Osim toga, „Pošte Slovenije” plaćaju dodatak za prehranu šest evra po radnom danu i prevoz do radnog mesta u visini 95 odsto cene autobuske karte.

Isti slovenački poslodavac traži i šest poštara, radno iskustvo nije potrebno, a potrebno je imati treći stepen stručne spreme bez obzira na zanimanje. Potrebna je vozačka dozvola B kategorije, a poželjna dozvola A kategorije. Takođe je reč o radnom odnosu na godinu dana, uz probni rad od dva meseca.

Radi se o terenskom radu, radno vreme je osam sati na dan, a pre početka testira se vožnja mopeda. Osnovna bruto plata je 955,89 evra, a neto 617,12, dok je prosečna bruto plata 1.156,46 evra, a prosečna neto 731,17. I za te pozicije poslodavac isplaćuje i dodatak za prehranu šest evra po radnom danu i 95 odsto cene autobuske karte.

„Pošte Slovenije“ nude i posao za 40 pomoćnih radnika, sa završenom osnovnom školom, za pripremu pošiljki, čišćenje prostora i vozila, fizičke i pomoćne poslove.

Radno iskustvo nije potrebno, a treba da imaju vozačku dozvolu B kategorije i poželjan je ispit za vozača viljuškara. Radni odnos zasniva se na godinu dana, uz dva meseca probnog rada. Radi se u smenama, i to osam sati dnevno, ili 40 nedeljno, piše „Dnevnik“.

Osnovna bruto plata je 786,41 evra, a neto 514,54, dok je prosečna bruto zarada 1.066,67 evra, a prosečna neto 680,12. I njima poslodavac na to plaća i šest evra dnevno na ime dodatka za prehranu i 95 procenata cene autobuske karte.

(Telegraf.rs)

Check Also

NEREDI U AMERICI SU DAVNO ISPLANIRANI! EVO DOKAZA..

Pripadnici ekstremno levičarskog pokreta „Antifa“ u SAD počeli su da planiraju pobunu protiv tamošnjih vlasti …