Home / AKTUELNO / POTERA ZA MALČANSKIM BERBERINOM: PRONAĐEN DEVOJČICIN(12) RANAC U GUSTOM ŠIPRAŽJU- TU JE OTKRIVENO I SKROVIŠTE ODAKLE JU JE VREBAO..

POTERA ZA MALČANSKIM BERBERINOM: PRONAĐEN DEVOJČICIN(12) RANAC U GUSTOM ŠIPRAŽJU- TU JE OTKRIVENO I SKROVIŠTE ODAKLE JU JE VREBAO..

Policija je na oko 150 metara od malčanske petlje pronašla skrovište u gustom šipražju, i tu pronađen ranac nestale dvanaestogodišnje Monike Karimanović, saznaje „Blic“ od izvora bliskog istrazi.

„Pronađen je u šipražju šator na dva nivoa, kao zemunica delom u zemlji, a u njoj vreća za spavanje“.

Sumnja se da je devojčica tu bila, ali za sada nema potvrda sa kim.

– U zemunici nije bilo blata i tragova gaženja koji bi nastali da se u nju ulazilo posle kiše. Unutra je sve bilo suvo, a prethodnih dana je padala kiša, pa se sumnja da je ovo skrovište napušteno u petak ili subotu – kaže naš izvor.

Devojčicina majka potvrdila je da pronađeni ranac pripada nestaloj Moniki.

Kako saznajemo u kući su pronađeni i tragovi povraćanja.

Policija intenzivno pretražuje ceo ovaj kraj u potrazi za devojčicom, a MUP je danas saopštio da se intenzivno traga i za Ninoslavom Jovanovićem, poznatijem pod nadimkom „Malčanski berberin“ u vezi sa slučajem nestanka male Monike.

Za sada nema zvaničnih informacija da je pronađeno skrovište ima veze sa potragom koju je policija danas raspisala za Ninoslavom Jovanovićem.

U potragu su se uključili i psi tragači, ogroman broj policajaca i Žandarmerije, ali i građana. Pretražuju se svi napušteni objekti, kuće, šipražja i šume.

Kako saznajemo, jedan meštanin sela Niševac prijavio je policiji da je juče video Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao „Malčanski berberin“ i devojčicu za kojom se traga.

On je policiji potvrdio da je prepoznao i Jovanovića i nestalu Moniku.

Kako je rekao njih dvoje su išli uz prugu od Malče do Knjaževca.

Policija od jutros intenzivno pretražuje sva sela u okolini Knjaževca gde je Jovanović poslednji put viđen. Kako saznajemo pretražuju se napuštene kuće, objekti, šume i slično.

A u toku dana otkriveno je da su tri kuće u selu Puškar obijene i da je iz njih uzimana hrana. U jednoj od obijenih kuća pronađena je kosa za koju se sumnja da je devojčicina, jer je Jovanović poznat po tome što svoje žrtve uvek ošiša.

Kako saznajemo policija steže obruč oko Malčanskog berberina.

„DA SAM GA NAŠAO, NE BI IZAŠAO NAPOLJE“ Vlasnik kuće u kojoj je pronađena isečena kosa kaže da je Malčanski berberin JEDNOM DOLAZIO KOD NJEGA

Iznenadio sam se, nisam znao da je bio u mojoj kući! Da sam ga našao tamo, ne bi izašao iz nje, pa nek mi sude…

Ovako za „Blic“ kaže Goran Bogdanović, vlasnik kuće u selu Orešac u kojoj je pronađena odsečena kosa za koju se sumnja da pripada nestaloj dvanaestogodišnjoj Moniki Karimanović. Sumnja se da je devojčicu u ovu kuću doveo Ninoslav Jovanović, poznatiji kao „Malčanski berberin“, inače višestruki silovatelj koji je na robiji proveo ukupno više od 20 godina zbog silovanja devojčica i drugih krivičnih dela.

Jovanović nije slučajno doveo devojčicu u kuću Gorana Bogdanovića. Bogdanovićeva ćerka udata je za brata Ninoslava Jovanovića i on je ranije jednom već bio u ovoj kući i dobro je znao da u komšiluku nema komšija koje stalno borave tu.

Bogdanović kaže da inače živi u drugoj kući i da je jutros krenuo do kuće u Oreševcu, kada je od policije saznao da mu je dom obijen i da je najverovatnije Jovanović boravio tu sa devojčicom.

– Ninoslava sam poslednji put video prošle godine kada je posle 12 godina izašao sa robije zbog nedela koja je činio po Nišu i okolini. On je jednom bio u ovom selu kada mi je sa bratom pomagao da sečemo drva – kaže Bogdanović.

On kaže da je znao zbog čega je Ninoslav robijao i da je zbog toga bio zabrinut, najviše za svoju najmlađu ćerku koja je bila maloletna u vreme kada je Jovanović činio zlodela.

– U toj kući niko ne živi i u njoj nema struje. Ninoslav je znao da u kućama okolo nema ljudi koji tu žive svakog dana. Kada sam došao iz Knjaževca policija i nevenčana supruga su mi rekli da je bio ovde. Nisam ulazio u kuću, traje uviđaj, pa ne znam šta je tamo radio – kaže on.

Bogdanović napominje da je njegova ćerka udata za Jovanovićevog brata i da je on „sušta suprotnost od manijaka“.

– Ona mi je ranije pričala da strahuje od Ninoslava. I ja se plašim da mi ne uđe ovde, ali ipak sam ja muško, imam šanse da se odbranim od njega – kaže on.

Prema nezvaničnim informacijama „Blica“ više meštana ovog sela prijavilo je policiji da je videlo Ninoslava Jovanovića i policija steže obruč oko njega.

Prethodno je devojčicin ranac pronađen u šipražju u skrovištu na oko 150 metara od malčanske petlje. Devojčicina majka potvrdila je da pronađeni ranac pripada nestaloj devojčici.

– Skrovište je pronađeno u šipražju, tu je bio šator na dva nivoa, kao zemunica delom u zemlji, a u njoj vreća za spavanje – kaže izvor „Blica“.

– U zemunici nije bilo blata i tragova gaženja koji bi nastali da se u nju ulazilo posle kiše. Unutra je sve bilo suvo, a prethodnih dana je padala kiša, pa se sumnja da je ovo skrovište napušteno u petak ili subotu – kaže naš izvor.

U potragu su se uključili i psi tragači, ogroman broj policajaca i Žandarmerije, ali i građana. Pretražuju se svi napušteni objekti, kuće, šipražja i šume.

ŽRTVE NA PREVARU ODVODIO OD KUĆE, ŠIŠAO IH, PA IH SILOVAO: Ko je višestruki silovatelj Malčanski berberin kog sada traže u vezi sa slučajem nestanka Monike (12)

Ninoslav Jovanović (46), u javnosti poznat po nadimku „Malčanski berberin“, koji je dobio zbog svojih bolesnih nagona da devojčice koje napastvuje prethodno ošiša do glave, dobro je poznat srpskoj policiji i javnost po svojim zlodelima – silovanjima devojčica i proganjanju žena. Policija sada intenzivno traga za njim u vezi sa slučajem nestanka dvanaestogodišnje Monike Karimanović.

Jovanović se u žiži javnosti prvi put našao se 2005. godine nakon iživljavanja nad dve devojčice kakvo nije zabeleženo u sudskim i policijskim analima u Nišu i okolini.

Tog jula 2005. godine pojavio se na vratima S. M., iz jednog niškog naselja, čijeg je pokojnog supruga poznavao. Niko nije ni mogao da zamisli šta će se uskoro desiti.

Naime, Jovanović se predstavio kao šofer u prevozničkom preduzeću, nudeći da joj zaposli sina. Mladić je pošao do grada sa njim ,a pošla je sa njima i njegova dvanaestogodišnja sestra, kako bi se ošišala. Na pola puta, Jovanović je mladiću rekao da se vrati kući, a da će on odvesti njegovu sestru kod frizera.

Umesto toga, devojčicu je odveo u jednu napuštrenu kuću, gde je ošišao makazama, a potom joj naredio da skine garderobu, preteći joj da će joj izvaditi oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša.

Tokom monstruoznog seksualnog iživljavanja nad devojčicom, prinudio je četiri puta na oralni seks, a potom ju je i deflorisao. Cele noći se iživljavao nad devojčicom, preteći joj da će dovesti još šestoricu muškaraca ako ga ne bude slušala.

Tek nakon cele noći agonije pustio ju je da se vrati kući.

Drugu žrtvu našao preko umrlice

Svega četiri dana kasnije manijak je našao sledeću žrtvu u selu Gornja Vrežina.

Ime devojčice pročitao je na smrtovnici, a potom je ušao u kuću i pozvao je. Zatražio je od nje da ponese peškir i makaze i da pođe hitno sa njim, jer su navodno njeni roditelji imali nezgodu vozeći traktor.

Ne sluteći šta je može snaći, dete je pošlo za njim. Kada su zašli u vinograde naredio je devojčici da se skine, ali ona je počela da zapomaže jer je shvatila šta želi da joj uradi. Njene vriske, srećom, su čuli meštani koji su bili na njivama. Požurili su do nje i spasili je, a manijak je pobegao u pravcu Svrljiga.

Za njim tragali helikopteri

U velikoj poteri, u kojoj su učestvovali helikopteri i obučeni psi, on je uhapšen i priveden pravdi. Pred sudom je priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje. Veštaci su utvrdili da nije duševno oboleo, ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti.

Sud mu je izrekao maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora a ostale su zabeležene i reči sudije Radomira Mladenovića koji je izrazio žaljenje što mu je „zakon vezao ruke pa ne može da mu dosudi veću kaznu iako je zaslužuje“.

Vrhovni sud ublažio kaznu

No, iako je trebalo da provede iza rešetaka 15 godina, Jovanović se obreo na slobodi tri godine ranije jer je Vrhovni sud Srbije smanjio kaznu na 12 godina. Obrazloženje najviše sudske instance bilo je da je između prethodnih silovanja i novi silovanja prošlo više od deset godina, ne uzevši u obzir da je taj period Jovanović zapravo proveo u zatvoru i da je novo napastvovanje maloletnica počinio na uslovnoj slobodi, odmah po izlasku sa robije.

Proganjao žene na društvenim mrežama

Ponovo se pred sudom našao početkom 2019. godine. Sudilo mu se zbog sumnje da je putem društvenih mreža i posredstvom aplikacija Mesindžer i Vajber, proganjao i uznemiravao više devojaka i žena, zbog čega su mu u oktobru 2018. godine stavljene lisice na ruke.

On se sumnjičio da je proganjao žene tako što im je slao poruke različite sadržine i u njima, između ostalog, tražio da mu za novčanu nadoknadu pošalju svoju kosu ili dozvole da ih on šiša. Osuđen je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja žena putem društvenih mreža , dok je za druga dva dela proganjanja oslobođen optužbi. Oduzet mu je mobilni telefon a on se ubrzo našao na slobodi jer je veći deo kazne izdržao u pritvoru.

(Blic)

Check Also

SRPSKI ANALITIČAR IZ SAD: „U VAŠINGTONU KAO DA JE RATNO STANJE!“

Sve u Vašingtonu i SAD deluje kao da je ratno stanje, kaže analitičar spoljne politike …