Home / AKTUELNO / POTPUNI ZAOKRET OD PREDIZBORNIH OBEĆANJA- IPAK JE SVE BILA SAMO MASKA: Republikanci povukli predlog zakona o ukidanju Obamakera

POTPUNI ZAOKRET OD PREDIZBORNIH OBEĆANJA- IPAK JE SVE BILA SAMO MASKA: Republikanci povukli predlog zakona o ukidanju Obamakera

tramp

Republikanski lideri u Predstavničkom domu američkog Kongresa iznenada su povukli svoj predlog zakona o zdravstvenoj nezi o kojem je danas trebalo da se glasa, a tu odluku su doneli zbog nedovoljnog broja glasova, javlja AP.

Time su republikanski lideri želeli da izbegnu ponižavajući poraz za predsednika Donalda Trampa, ocenjuje američka agencija.

Predsednik Predstavničkog doma Pol Rajan povukao je predlog zakona sa dnevnog reda nakon što ga je Tramp pozvao i zatražio da obustavi raspravu i glasanje o spornom predlogu zakona, rekla je Rajanova portparolka Ešli Strong.

Tramp je, međutim, ranije danas pozvao republikance da podrže njegov plan zdravstvene reforme i odbace postojeći zakon, takozvani “Obamaker”, upozorivši da će u protivnom izgubiti svaku priliku da ga reformišu, objavili su americki mediji.

– Posle sedam strašnih godina Obamakera, ovo je konačno vaša šansa za veliki plan – napisao je Tramp na Tviteru, preneo je AP.

On je objavio taj ultimatum pošto je Predstavnički dom Kongresa već bio odložio glasanje o reformi za jedan dan, jer je postalo očigledno da deo republikanaca ne želi da podrži plan.

Poništavanje “Obamakera”, zdravstvene politike bivšeg predsednika Baraka Obame koja je obeležila njegova dva mandata, bilo je jedno od najglasnijih predizbornih Trampovih obećanja.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …