Home / AKTUELNO / POŽURITE DOK VAM NOVAC NIJE PROPAO: Zatvara se OVA banka u Srbiji, HITNO prebacite novac u drugu banku!

POŽURITE DOK VAM NOVAC NIJE PROPAO: Zatvara se OVA banka u Srbiji, HITNO prebacite novac u drugu banku!

marfin-banka

Ekspozitura Marfin banke u Boru i još nekoliko gradova u Srbiji biće ugašene u narednih nekoliko dana, a svi klijenti će biti isplaćeni, rečeno je agenciji Beta.

Klijenti te banke se ovih dana masovno prebacuju u druge banke, a pred njenom ekspoziturom u Boru su od ranog jutra dugački redovi.

Iako srpske štediše imaju traume zbog sudbine banaka devedestih godina, u Marfin banci kažu da nema mesta panici.

„Banka ima novca za isplatu i svi klijenti koji do]u biće odmah isplaćeni. Osim toga i štednja se podiže po uslovima pod kojima je oročena“, rečeno je Beti u borskoj filijali Marfin banke.

U centrali banke navode da se njihova filijala u Boru zatvara zbog reorganizacije poslovne mreže.

„Računi klijenata pravnih lica i građana mogu biti prebačeni u filijalu Marfin banke u Nišu ili zatvoreni. Sredstva na računima klijenata su sigurna, mogu se podići ili preneti na račune drugih banaka bez provizije za prenos sredstava“, navodi se u saopštenju dostavljenom Beti.

U martu ove godine je saopšteno da je Ekspobanka postala prva češka banka koje je ušla na tržište Srbije, završetkom preuzimanja Marfin banke.

Kako je navedeno, kiparska Sajprus popular banka saglasila se da proda Marfin banku u septembru 2016. godine, a posle dobijanja odobrenja regulatornih organa u Češkoj, Srbiji i Kipru transakcija je završena i Ekspobanka je sada vlasnik 100 odsto akcija Marfin banke.

Najavljeno je da će Marfin banka biti preimenovana u Ekspobanku a da će dosadašnji predsednik Izvršnog odbora banke Borislav Strugarević ostati na toj funkciji.

(Izvor: b92.net)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …