Home / AKTUELNO / Predsednik Donjecke republike otkrio šta će se dogoditi sa Ukrajinom, kada se sruši trenutni režim u Kijevu

Predsednik Donjecke republike otkrio šta će se dogoditi sa Ukrajinom, kada se sruši trenutni režim u Kijevu

zaharcenko- aleksandar

Donjecka Narodnaя Republika može razmotriti mogućnost ulaska u konfederaciju sa Ukrajinom – izjavio je Aleksandar Zaharčenko.

U ingervjuu renomiranom moskovskom dnevnom listu „Izvestiя”, predsednik DNR je precizirao da će to postati moguće „posle smene vlasti u Kijevu”.

Dodatno je objasnio i istakao:

„Spremni smo da – kao nezavisna država – pregovaramo sa Kijevom o suživotu na konfederalnim osnovama.

Samo, i to neće biti nemoguće sve dok se u Kijevu ne promeni ne prosto vlast, nego cela vlaajuća elita. Sadašnja pohlepna i iskvarena elita treba da se nađe ili na optuženičkoj klupi ili u emigraciji”.

Zaharčenko je naglasio da se u Donbasu shvata da će se rat pre ili kasnije završiti pregovorima o „principima suživota sa Ukrajinom”:
„Geografija se ne može izmeniti. Mi smo, u suštini, za pregovore (o konfederaciji) spremni već sada, ali Kijev nije spreman. Kijev pri sadašnjoj vlasti neće to ni biti spreman.

Zato za budućnost postoji više varijanti. Među njima su i mirovni pregovori i rat”.
Zaharčenko je 14. aprila izjavio da je ukrajinska armija spremna da u najskorije vreme započne ofanzivu velikih razmera.

Lider DNR ne govori slučajno o promeni cele ukrajinske elite.
Pevač Oleg Skripka izjavio je prethodnih dana da Ukrajina treba da pošalje u geto sve koji govore ruski.

Pritom je posebno naglasio: „Kao mentalno zaostale jer nisu u stanju da naučne ukrajinski jezik”.

Skripka je samo jedan od onih koji ruski smatraju i javno nazivaju „jezikom okupatora”.
Međutim, ruski i dalje govori većina u Ukrajini. Čak se i njen ministar unutrašnjih poslova – jedan od pučista Arsen Avakov – služi gotovo isključivo „jezikom okupatora”.

(Agencije)

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …