Home / AKTUELNO / PREOKRET U CRNOJ GORI- SPREMA SE RUŠENJE ĐUKANOVIĆA: Opozicija spremna da napravi manjinsku vladu sa bošnjačkim premijerom- I ALBANCI OKREĆU LEĐA MILU: Hoćemo promene, dosta je bilo!

PREOKRET U CRNOJ GORI- SPREMA SE RUŠENJE ĐUKANOVIĆA: Opozicija spremna da napravi manjinsku vladu sa bošnjačkim premijerom- I ALBANCI OKREĆU LEĐA MILU: Hoćemo promene, dosta je bilo!

djukanovic
Manjinska koalicija crnogorskih Albanaca pod nazivom “Albanci zajedno”, koja je osvojila jedan poslanički mandat na upravo održanim izborima (čiji rezultat osporava celokupna opozicija), najavila je, indirektno, mogućnost formiranja vlasti sa dosadašnjim opozicionim političkim subjektima. Iz te koalicije su saopštili da su odlučni da izvrše brojne promene u Crnoj Gori i prekinu “negativan proces koji ide prema Albancima u Crnoj Gori”.

Lider Force, Genci Nimanbegu, kazao je da koalicija “Albanci odlučno“ ne zatvara ničija vrata kada je reč o saradnji s ostalim političkim subjektima. Imaju. međutim, svoja programska načela i zahteve. Tri albanske partije, članice koalicije Albanci odlučno, obavile su konsultacije unutar koalicije. Nimanbegu ističe da su odlučni u nameri da se izvrše brojne promene u Crnoj Gori.
Kako je rekao, sve manjinske partije nemaju iste stavove i problematiku.

„Mi Albanci imamo posebnu problematiku, ali imamo i zajedničkih problema sa partijama koje predstavljaju Bošnjake i Hrvate u Crnoj Gori. Želimo da nastavimo tu saradnju. Narednih dana ćemo da vidimo što je to što možemo usaglasiti zajedno. Odlučni smo da prekinemo negativan proces koji ide prema Albancima u Crnoj Gori“, kazao je Nimanbegu za Antenu M.

Kada je u pitanju saradnja sa ostalim političkim subjektima Nibanbegu kaže: „Mi ne zatvaramo ničija vrata. Imamo naša programska načela i zahteve i videćemo što će se dešavati“.

Podsetimo, Demokratski front, koji zajedno sa ostatkom parlamentarne opozicije ne priznaje rezultate izbora koje su obeležile brojne nepravilnosti i nasilje, najavio je podršku manjinskoj vladi. Član predsjedništva DF-a, Nebojša Medojević, kazao je da nema ništa protiv da premijer u novoj vladi, koja bi nakon određenog vremena sprovela nove izbore, bude Rafet Husović, lider Bošnjačke stranke.

IN4S

 

Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …