Home / AKTUELNO / PRIČA IZ BORA: Seljak se žalio da mu crkava stoka, a onda je policija došla do neverovatnog otkrića

PRIČA IZ BORA: Seljak se žalio da mu crkava stoka, a onda je policija došla do neverovatnog otkrića

Nakon što su meštani počeli da se žale da im stoka crkava jer je zemlja zatrovana kiselinom, policija u okolini Bora otkrila ilegalnu topionicu zlata!

poplava uginula stoka02

Ilegalna topionica zlata otkrivena je u okolini jednog sela nadomak Bora! Čisto zlato dobijalo se iz sirovina ukradenih iz pogona RTB Bor”

Policijska patrola je zbog uviđaja danonoćno čuvala ovaj objekat, ali se još ne zna kako se u ilegalnoj topionici prevrnula kaca sa 1.000 litara kiseline i uništila sve tragove koji bi doveli do vlasnika ovog objekta!

– Kada smo pronašli topionicu, zaprepastili smo se da tako nešto postoji u Srbiji! Unutra su bili kotlovi za topljenje, sirovine za preradu i topljenje, rezervoari sa kiselinom…

Odmah je, na osnovu onoga što smo spazili na licu mesta, bilo jasno da se tu nelegalno tope rude i odvaja čisto zlato. Obezbedili smo objekat jer je trebalo da se obavi detaljan uviđaj.

Međutim, kada smo dan kasnije ušli u zgradu, zgranuli smo se jer su svi tragovi istopljeni kiselinom! – saznaje se od nadležnih.

Za sada se ne zna ko je prosuo bure sa 1.000 litara kiseline, ali postoji mogućnost da je vlasnik sa nekoliko pomagača uspeo da zaobiđe patrolu koja je čuvala ovu ilegalnu topionicu.

Oko ovog objekta zagađena je i spaljena sva flora i fauna u prečniku od oko 300 metara.

– Prema dosadašnjim saznanjima, skoro godinu dana se ovde dobijalo zlato. Sada specijalizovane ekipe MUP-a pokušavaju da otkriju tragove koji bi doveli do vlasnika.

Pretpostavljmo da je topionica vlasništvo starog znanca policije, koji je već nekoliko puta privođen i hvatan sa sirovinama koje su bile ukradene iz kruga RTB Bor – saznaje se nezvanično.

Kolika količina zlata je ovde proizvedena za sada ne može ni da se pretpostavi, a zlato se najverovatnije prodavalo na crnom tržištu.

– Ukoliko je reč o čoveku na koga sumnjamo, moguće je da je on zaobišao patrolu i prosuo kiselinu, jer odlično poznaje ovu oblast.

Sada je sve u rukama forenzičara i specijalizovanih ekipa MUP-a, koje bi na osnovu preostalih tragova trebalo da nas dovedu do osumnjičenog – zaključuje sagovornik.

Uginula stoka aktivirala alarm

Policija je otkrila ovu ilegalnu topionicu kada se jedan seljak požalio da mu stoka crkava iz nepoznatih razloga.

– Taj čovek je nagovestio da mu je veterinar kazao da je za uginuće stoke kriva kiselina koja je zatrovala zemljište. Kako je kiselina bez ikakve kontrole ispuštana na okolna polja, trava je postala otrovna za životinje.

Pročešljali smo tu oblast i otkrili ilegalnu topionicu, verovatno jedinu u Srbiji – kaže sagovornik.

(Alo)

Check Also

EVROPA POSTAVILA KLOPKU ZBOG KOJE ĆE HRVATSKA NESTATI!? EVO O ČEMU JE REČ!

Oni koji odlaze iz Hrvatske kao razloge najčešće navode nemogućnost pronalaska posla ili nezadovoljstvo poslom …