Home / AKTUELNO / PRINUĐEN: Đilas napušta poslanički klub DS-a!

PRINUĐEN: Đilas napušta poslanički klub DS-a!

Dragan Đilas, nekadašnji lider demokrata i poslanik u Skupštini Srbije, napušta njihov poslanički klub, saznaje Kurir iz izvora u ovoj stranci.

Đilas je, prema rečima našeg izvora, prinuđen na takav potez jer ga je aktuelni predsed nik DS potpuno skrajnuo.

– Otkako je Pajtić preuzeo stranku, Đilasa nigde nema. Izvisio je za bilo kakvu funkciju u stranci. Iako je Đilas kao poslanik vlasnik svog mandata, može se reći da ga je Pajtić praktično oterao iz Skupštine tako što gura svoje ljude. Namerno igra na tu kartu da se Đilas oseća beskorisno jer zna da će on pre ili kasnije morati da prelomi i ode. Zbog sujete je i prestao da dolazi u Skupštinu i samo sedi. Đilas je hteo da mandat vrati ranije, ali bila je letnja pauza, a posle je otišao na odmor. Već tokom nedelje i zvanično će prestati da bude poslanik – otkriva naš izvor i dodaje da to da nešto ne štima između ovog dvojca najbolje pokazu je podatak da su se do jučerašnji bliski saradnici nisu čuli poslednja tri meseca.

– Ostaće član stranke. Nije se razočarao u politiku, prihvatio je realnost. Više će se posvetiti biznisu – dodaje izvor našeg lista, kao i to da će bivšeg lidera DS u posla ničkom klubu naslediti sledeći na listi – IvanJovanović.

Dragan Đilas nije odgovarao na pozive i poruke s konkretnim pitanjima zašto napušta po slanički klub, gde je zapelo iz među njega i Pajtića, te šta mu je predsednik stranke zamerio.

Sadašnji predsednik DS Bojan Pajtić tvrdi za Kurir da on i Đilas nisu u sukobu.

– Đilas će proceniti da li uopšte želi da se bavi politikom. On je meni potreban i koristan i u stranci i u poslaničkom klubu. Dragocen čovek. Ako bude želeo ponovo aktivnije da se bavi politikom, biće to u DS, gde može da bira kakav aranžman želi. Svađa u DS, na sreću, više nema. Bilo ih je i previše u prošlosti – poručio je Pajtić.

Podsetimo, Đilas nijednom nije ušao u skupštinsko zdanje otkako je u maju izgubio čelnu poziciju u DS, a u međuvremenu je prodao svoju marketinšku firmu i rešio da se po sveti poljoprivredi.

Borislav Stefanović, predsednik poslaničkog kluba DS u Skupštini, kaže da ni je čuo za ovu informaciju.
– Đilas ostaje član Demokratske stranke, koliko je meni poznato. Potreban nam je svaki poslanik koji će se anga žovati – navodi Stefanović.

ČINJENICE

– Pajtić ga pobedio na skupštini DS
– Pajtić je 31. ma ja 2014. postao predsednik DS po što je na izbornoj skupštini pobedio Đilasa
– Pajtić je osvojio 1.461 glas, a Đilas 1.277 glasova
– Po što je izgubio mesto predsednika stranke, Đilas je podneo ostavku na mesto šefa posla ničkog kluba
– Od početka juna ni je ušao u parlament

(Katarina Blagojević, Kurir)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …