Home / AKTUELNO / PRIPREMA ZA NOVI FRONT: Početak „pobune“ u Venecueli – SAD zvanično proglasle Madura diktatorom! (VIDEO)

PRIPREMA ZA NOVI FRONT: Početak „pobune“ u Venecueli – SAD zvanično proglasle Madura diktatorom! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
SAD su označile predsednika Venecuele Nikolasa Madura kao diktatora koji predstavlja opasnost po demokratiju Venecuele.

Vašington je uveo sankcije kojima se zamrzava bilo koja njegova imovina koju bi mogao da ima u SAD, prenele su agencije.

„Nedeljni nelegitimni izbori potvrdili su da je Maduro diktator koji zanemaruje volju naroda Venecuele. Sankcionisanjem Madura, SAD objašnjavaju naše protivljenje politikama njegovog režima i našu podršku narodu Venecuele koji želi da se vrati potpuna i prosperitetna demokratija“, saopštio je američki ministar finansija Stiven Mnučin, prenosi AFP.

Kako se navodi, jedna od mera su zamrzavanje imovine Madura u SAD, kao i zabrana predstavnicima SAD da pregovaraju sa njim.

„Pod Madurom, Vlada Venecuele namerno i ponovo krši prava građana korišćenjem sile, represije i kriminalizacijom demonstracija. Pod njegovom upravom, režimske bezbednosne snage sistemski potiskuju i kriminalizuju opozicione stranke kroz arbitražni pritvor, vojno gonjenje civila i preteranu upotrebu sile protiv demonstranata“, navodi se u saopštenju.

Na jučerašnjim izborima u Venecueli glasalo se za Ustavotvornu skupštinu koja će nadjačati Nacionalnu skupštinu pod kontrolom opozicije, izazvali su protivljenje međunarodne zajednice, a SAD predvode grupu zemalja koje odbijaju da priznaju izbore.

Sa druge strane, opozicija, koju podržava SAD, formirala je motociklističke oružane odrede koji terorišu venecuelanske gradove, a njihovi sukobi sa snagama bezbednosti Venecuele odnose sve veći broj žrtava.

Pogledajte video:


Tanjug, Pravda

Check Also

MOŽDA STE VEĆ PRELEŽALI KORONAVIRUS: OVO JE OSAM JASNIH ZNAKOVA DA SE VAŠ ORGANIZAM SAM IZBORIO SA NJIM

VIRUS KORONA moguće je, bar kako to poslednjih dana tvrde stručnjaci, preležati i na nogama. …