Home / AKTUELNO / PRIŠTINA U ŠOKU! POSLE HARADINAJA JOŠ JEDNA KRUPNA ALBANSKA ZVERKA IDE U HAG!

PRIŠTINA U ŠOKU! POSLE HARADINAJA JOŠ JEDNA KRUPNA ALBANSKA ZVERKA IDE U HAG!

Prvi čovek Demokratske stranke Kosova iz Kline Sokol Bašota dobio je poziv pred specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu.

On je bio nekadašnji zamenik šefa glavnog štaba OVK i visoki je funkcioner DPK. Vest je na Fejsbuku objavio predsednik te stranke Kadri Veselji.

– Ovo je udarac mojim drugovima, OVK i našoj borbi – napisao je, između ostalog, Veselji.

Podsećamo da je Sokol Bašota u maju proglašen krivim za lažnu prijavu imovine od strane suda u Peći.

Bivši portparol OVK i bivši predsednik Skupštine tzv. Kosova Jakup Krasnići saopštio je da je pozvan u Hag.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Ramuš Haradinaj sledeće nedelje otići u Hag, ali da će biti odmah pušten, te da će se na Kosovo i Metohiju vratiti sa udvostručenom popularnosću, a uveren je da će istovremeno rasti pritisak na Srbiju.

– Naša predviđanja su da će Haradinaj sledeće nedelje otići u Hag, da će ga odmah pustiti nazad, posle 48 sati. Vratiće se kao veliki heroj albanskog življa na KiM. Njegova popularnost će se udvsotručiti – objasnio je Vučić na konferenciji za štampu.

Podsetimo, Ramuš Haradinaj podneo je juče neopozivu ostavku na mestu predsednika vlade u Prištini, a kao razlog naveo je to što je dobio poziv da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

Check Also

IZ NEMAČKE STIGLA PORUKA: NOVE GRANICE NA BALKANU SU OPASAN PROJEKAT

Nemački državni sekretar za Evropu Mihael Rot izjavio da je “crtanje” novih granica “opasan put” …