Home / AKTUELNO / PRIZNANJE KONA UZDRMALO SRBIJU: BILO JE TRI PUTA VIŠE UMRLIH OD KORONAVIRUSA U ODNOSU NA ZVANIČNO SAOPŠTAVANO

PRIZNANJE KONA UZDRMALO SRBIJU: BILO JE TRI PUTA VIŠE UMRLIH OD KORONAVIRUSA U ODNOSU NA ZVANIČNO SAOPŠTAVANO

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ukazao je da je priznanje Predraga Kona dovoljno je za pokretanje krivičnog postupka protiv članova Kriznog štaba i državnog vrha na čelu sa Aleksandrom Vučićem, saopštila je ta organizacija.

Kon je izjavio da je od sredine juna bilo do tri puta više umrlih od koronavirusa u odnosu na zvanično saopštavano.

Veselinović je, u pisanoj izjavi, pozvao tužilaštvo da odmah postupi po priznanju počinjenog krivičnog dela jer će u suprotnom i sami biti odgovorni za nepostupanje po zakonu, jer ako je Krizni štab bio samo konsultativno telo njegovi članovi treba da se izjasne ko je skrivao podatke i da li je to državni vrh.

Izjava Kona je validan dokaz da je režim krio broj obolelih i umrlih pred lažne izbore 21. juna i da su svesno, krijući istinu, ugrozili živote mnogih.

Krijući podatke i nakon 21. juna prikrili su i posledice – broj obolelih i umrlih koji su značajnim delom uzrokovane prikrivanja podataka u vremenu pre održavanja lažnih izbora, istakao je on.

(Fonet, N1)

Check Also

MASKIRANI BATINAŠI BAKLjAMA NA DEMONSTRANTE NA GAZELI, NAROD IH JURI (VIDEO)

Grupa huligana zapalila je baklje na mostu Gazela koje su potom bacili na deo demonstranata, …