Home / AKTUELNO / PRIZNANJE KONA UZDRMALO SRBIJU: BILO JE TRI PUTA VIŠE UMRLIH OD KORONAVIRUSA U ODNOSU NA ZVANIČNO SAOPŠTAVANO

PRIZNANJE KONA UZDRMALO SRBIJU: BILO JE TRI PUTA VIŠE UMRLIH OD KORONAVIRUSA U ODNOSU NA ZVANIČNO SAOPŠTAVANO

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ukazao je da je priznanje Predraga Kona dovoljno je za pokretanje krivičnog postupka protiv članova Kriznog štaba i državnog vrha na čelu sa Aleksandrom Vučićem, saopštila je ta organizacija.

Kon je izjavio da je od sredine juna bilo do tri puta više umrlih od koronavirusa u odnosu na zvanično saopštavano.

Veselinović je, u pisanoj izjavi, pozvao tužilaštvo da odmah postupi po priznanju počinjenog krivičnog dela jer će u suprotnom i sami biti odgovorni za nepostupanje po zakonu, jer ako je Krizni štab bio samo konsultativno telo njegovi članovi treba da se izjasne ko je skrivao podatke i da li je to državni vrh.

Izjava Kona je validan dokaz da je režim krio broj obolelih i umrlih pred lažne izbore 21. juna i da su svesno, krijući istinu, ugrozili živote mnogih.

Krijući podatke i nakon 21. juna prikrili su i posledice – broj obolelih i umrlih koji su značajnim delom uzrokovane prikrivanja podataka u vremenu pre održavanja lažnih izbora, istakao je on.

(Fonet, N1)

Check Also

„SRBIJA ĆE GLADOVATI, USKORO KREĆE SELJAČKA BUNA, OVO SE VIŠE NE DA TRPETI“! (VIDEO)

U izjavi za Srbin.info potpresednik Stranka slobode i pravde (SSP) i srpski domaćin, Dejan Bulatović, …