Home / AKTUELNO / „Procurele“ informacije iz policije- Hapšenje Čede, Živkovića i Dinkića: „Epilog ovih afera očekuje se vrlo brzo, već za nekoliko nedelja!“

„Procurele“ informacije iz policije- Hapšenje Čede, Živkovića i Dinkića: „Epilog ovih afera očekuje se vrlo brzo, već za nekoliko nedelja!“

ceda- zivkovic- dinkicBivši ministar finansija i lider URS Mlađan Dinkić, nekadašnji premijer i predsednik Nove stranke Zoran Živković, šef LDP Čedomir Jovanović i njegova supruga Jelena u ozbiljnom su problemu sa zakonom i lako bi moglo da se desi da uskoro budu uhapšeni, potvrđeno je Informeru u više izvora u tužilaštvu i policiji!

Kako saznajemo, istražitelji su priveli kraju istragu tri velika korupcionaška slučaja – „Nacionalna štedionica“, „Utaja poreza“ i „Žito“ – u kojima su glavni akteri Dinkić, Živković i Jovanovići.

Nadležni su, tvrde naši izvori, došli do novih dokaza koji nedvosmisleno ukazuju na to da je država u ovim slučajevima oštećena za desetine miliona evra!

Ključni dokazi

Dinkić se tereti za sumnjivo osnivanje i privatizaciju Nacionalne štedionice, kao i za štetnu prodaju ekskluzivnog poslovnog prostora Zavoda za obračuna i plaćanje (ZOP) bankama i firmama u vlasništvu tajkuna Miroslava Miškovića, Vuka Hamović i Vojina Lazarevića.

Živković je pod osnovanom sumnjom da je utajio 18 miliona dinara poreza preko firme „Empresa“, u kojoj je bio suvlasnik. Konačno, Čedomir i Jelena Jovanović sumnjiče se za pranje para, utaju poreza i nestanak čak 6.767 tona državne pšenice iz robnih rezervi.

Prema rečima naših sagovornika, epilog ovih afera može da se očekuje brzo, već za nekoliko nedelja.

– Došlo se do ključnih dokaza koji su nedostajali svih ovih godina, a koji jasno ukazuju na sumnju da su Dinkić, Živković i Jovanovićevi bili glavni akteri u mahinacijama kojima je država oštećena za najmanje nekoliko desetina miliona evra. Konačno imamo nešto opipljivo… Ništa konkretnije ne mogu da kažem zbog interesa istrage, ali prva privođenja mogu biti već za koju nedelju – prenosi naš izvor, visokopozicionirani funkcioner upućen u ove slučajeve.

Očekivano, nikakav komentar juče nismo dobili ni od Jovanovića, ni od Dinkića, ni od Živkovića. Na drugoj strani, Danilo Šuković, bivši član Saveta za borbu protiv korupcije, ocenjuje da Srbija ima loše iskustvo sa „velikim istragama“.

(Informer)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …