Home / AKTUELNO / „PROCURELE“ INFORMACIJE: Nećete verovati kog Srbina Rusi spremaju, da spasi od bankrota Agrokorove firme u Srbiji..

„PROCURELE“ INFORMACIJE: Nećete verovati kog Srbina Rusi spremaju, da spasi od bankrota Agrokorove firme u Srbiji..

agrokor- todoric

Vlasnik „Delte“ će učestvovati u spasavanju Todorićevog biznisa u Srbiji. Opcija poverilaca uvođenje profesionalnog menadžmenta u „Agrokor“ radi sanacije

Rusi zovu Miroslava Miškovića da spase biznis Ivice Todorića u Srbiji. Ova informacija je potvrđena „Novostima“ iz više izvora iz jedne od najvećih zemalja na svetu, ali i iz zapadnih investicionih fondova, koji su preuzeli deo dugova posrnulog hrvatskog tajkuna.

Prema našim saznanjima, za poslove „Agrokorovih“ firmi u regionu trenutno ne postoji kupac. Preveliki dugovi odbijaju bilo kojeg investitora, pa su poverioci odlučili da Todorićeve poslove prvo saniraju i učine ih profitabilnim.

Uvođenje profesionalnog menadžmenta je opcija. Miškovićevo ime se iskristalisalo, zbog njegovog iskustva u trgovini.

Ne treba podsećati da je vlasnik „Delta holdinga“ napravio ogromnu trgovačku imperiju i da je kroz lance „Maksi“ i „Tempo“ postao vodeći igrač u Srbiji i jedan od lidera u Crnoj bori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Albaniji.

Kruna njegovog poslovanja je i prodaja pomenutih lanaca belgijskom „Delezu“ sa 932 miliona evra.

Mišković se time nametnuo kao rešenje, jer i Rusi i Amerikanci veruju da je jedino njegov menadžerski tim sposoban da poslovanje „Merkatora S“, „Idee“ i „Rode“ u Srbiji dovede na profitabilan nivo. Iako je Mišković odbijao da uopšte razgovara o problemima „Agrokora“, zbog velikog prijateljstva sa Ivicom Todorićem, sada se situacija promenila.

Iako su u „Delti“ odbili da daju komentar na ovu temu, „Novosti“ nezvanično saznaju da Miškoviću izuzetno prija poziv da se vrati u velike poslove, kada je trgovina u pitanju.

Prema informacijama do kojih smo došli, Mišković je vrlo blizu odluke da prihvati ovaj izazov, a nije nerealno da čak i otkupi Todorićev biznis po okončanju njegove sanacije.

Jedina prepreka za ulazak Miškovića u „Merkator S“, koji gazduje „Ideom“ i „Rodom“ kod nas, jeste njegov loš odnos sa vladajućom garniturom.

Ipak, naši sagovornici procenjuju da je važnost spasavanja „Agrokorovih“ poslova u Srbiji, koji iznose jedan odsto srpskog bruto društvenog proizvoda, razlog da se i ti odnosi relaksiraju.

(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …