Home / AKTUELNO / PRONAŠLI SAMO NJEN KAJAK: Misteriozni nestanak devojčice(15) dok je veslala na Dunavu zajedno sa klupskim drugovima!

PRONAŠLI SAMO NJEN KAJAK: Misteriozni nestanak devojčice(15) dok je veslala na Dunavu zajedno sa klupskim drugovima!

policija-rekaFoto: e-stock.us/Nebojsa Markovic

U potragu su se uključili i ronioci i žandarmerija, ali nažalost, za sada je nađen samo njen kajak

Ronioci trenutno pretražuju Dunav, na kom je nestala maloletna K. K. (15), koja je, kako se sumnja, podletela pod dve barže dok je veslala u kajaku na Dunavu.

Kako devojčica nije isplivala, juče su se u toku dana uključile i ronilačke ekipe, koje su uspele do sada da pronađu samo njen kajak. Pretpostavlja se da je devojčica skifom ili veslom udarila jednu od barži i da se prevrnula.

Devojčica se kao član Veslačkog kluba “Danubius 1885″ iz Novog Sada vraćajući se sa treninga, izgubila iz vidokruga klupskim drugovima. Devojčica je podletela među dve prednje od četiri barže koje su bile u vuči broda “Merkur” i nije isplivala.

Policija je izvršila uviđaj na mestu gde je nestala, ali i na drugim lokacijama na Dunavu, potvrđeno je Tanjugu u Policijskog upravi Novi Sad. U potragu za devojčicom uključili su se i građani svojim čamcima i uspeli su da, kako kažu, pronađu samo čamac, dva kilometra nizvodno od mesta nesreće.

– Prevrnuli smo svaku granu u reci, svaki kamen na obali. Jedino smo uspeli da nađemo kajak, ali od devojčice, nažalost, nema traga – rekao je repotrerima Novosađanin zaposlen na jednom od obližnjih splavova na Dunavu.

Predsednik Sindikalne organizacije Žandarmerije iz Beograda koja se uključila u istragu, Dejan Milutinović rekao je da je traženje tela u Dunavu proces koji traje, ali i da od trenutnih okolnosti na terenu zavisi koliko će roniocima biti potrebno vremena.

– Voda je hladna, ronioci nemaju pregled, a znatno utiču i virovi i sile prirode koje deluju pod vodom. Oni naslepo opipavaju u jednoj liniji, jer vidljivost je kroz reku bukvalno na nuli – kaže Milutinović.

(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …