Home / AKTUELNO / PROTEST „1 OD 5 MILIONA“: U DRUŠTVU VLADAJU EGOIZAM, PRIMITIVIZAM I POHLEPA

PROTEST „1 OD 5 MILIONA“: U DRUŠTVU VLADAJU EGOIZAM, PRIMITIVIZAM I POHLEPA

Dvanaesti protest “1 od 5 miliona” počeo je okupljanjem na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle su građani krenuli u protestnu šetnju.

Oni su Uzun Mirkovom ulicom stigli do Pariske, a potom skrenuli u Ulicu kneza Sime Markovića i stigli do Brankove ulice.

Pre početka šetnje, na platou su održani govori.

– Dobro veče, časna i hrabra Srbijo. Zdravstveni radnici su odlučili da podrže mirne proteste jer smo nezadovoljni statusom i položajem, i uslovima u kojima lečimo ljude. Svima smo se obraćali, ali niko nije odgovorio. Moje poštovanje hrabroj i časnoj Srbiji koja je izašla na ulice.

Preti nam propast sistema, a napuštanje Srbije nije više stvar principa trbuhom za kruhom, već je razlog bahatost i bezobrazluk sa kojima smo suočeni. Tome treba stati na put – rekao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić, koji se prvi obratio okupljenima.

– Donosim vesti sa političkog fronta, danas su svi odbornici formirali Asocijaciju i nas 680 je to potpisalo. Štiteći naše lokalne samouprave, štitimo celu Srbiju. Mi smo udruženje slobodnih građana, želimo da živimo u slobodi. Rekli smo ne kršenju zakona i gašenju slobode. Mi se nismo sklonili, savili ni prodali. Mi smo rekli ne mafiji, strahu, nasilju, ludilu…- rekla je ona i dodala:

– Molim vas, ne nasedajte na laž da su svi političari isti. Ima nas koji verujemo drugačije, koji nećemo odustati, jer sloboda nema cenu. Ni politike nisu iste, dela su ono što se pamti, a nedela ono što se kažnjava.

Među govornicima bio je i psiholog Žarko Trebješanin.

– Srbiji nije potreban vladar već sistem u službi građana. Umesto pojedinca, nama potrebne su nam institucije i vladavina prava. Živimo u društvu gde su uništene ljudske vrednosti. Gde vlada primitivizam, egoizam, pohlepa i to se mora promeniti – rekao je on.

Ove subote, građani će prošetati drugačijom trasom od uobičajene, pa će tako protestna kolona proći sledećim ulicama: Uzun Mirkova – Pariska – Kneza Sime Markovića – Pop Lukina – Brankova – Terazijski tunel – Svetogorska – Takovska, a potom će proći pored zgrade RTS-a i Narodne skupštine i završiti kod REM-a.

Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …