Home / AKTUELNO / Protivnici šefa SAD izdali naređenje koje gura Trampa u veliki problem! Evo šta se dešava..

Protivnici šefa SAD izdali naređenje koje gura Trampa u veliki problem! Evo šta se dešava..

tramp

Oni su, pre nego što je Tramp položio zakletvu, naložili Pentagonu i obaveštajnim službama da naprave procenu kolike su šanse da ruski i kineski lideri Vladimir Putin i Si Đinping prežive američki atomski napad.

Takav nesvakidašnji potez smatra se neprijateljskim činom i direktnom pretnjom Moskvi i Pekingu.

Plan za napad

Demokrate i republikanska antitrampovska struja u Kongresu, uz podršku Senata, naručili su kontroverznu studiju, pozivajući se na Zakon o nacionalnoj bezbednosti za 2017. (NDAA), koji je donela prethodna administracija Baraka Obame.

Kongresmeni traže detaljan raspored i opis nadzemnih i podzemnih objekata važnih za preživljavanje političkog i vojnog vođstva, zatim komande i kontrolne punktove, kao i državne programe o delovanju u slučaju iznenadnog nuklearnog napada.

Trampovi protivnici, koji su tražili detaljan izveštaj o preživljavaju Putina i Sija, naveli su da je u pitanju dokument koji će upotpuniti bezbednost SAD. Međutim, stručnjaci tvrde da u pitanju nije uobičajena stvar i da izveštaj nikako nije tražen u odbrambene svrhe.

– To je tipičan američki način planiranja ofanzivnih vojnih operacija – kaže major američke vojske u penziji i istoričar Tod Pijers.

On dodaje da je u pitanju istraživanje da li lideri Rusije i Kine istovremeno mogu da budu uklonjeni u iznenadnom napadu.

– Lider nijedne države nema nameru da nas napadne, osim ako ne preživi naš napad. Jedino u tom slučaju može se očekivati osvetnički udar na SAD, i to najjačim sredstvima koje ta država ima.

To je razlog zašto je od Pentagona i obaveštajaca zatražena ova studija.

Ona treba da utvrdi kakve su šanse liderima Rusije i Kine da prežive američki nuklearni udar. Tačnije, cilj je da se nađe način kako da vođstvo obe zemlje i njihove komande budu zbrisani u prvom američkom napadu kako ne bi mogli da odgovore – objašnjava Pijers.

Strah od moći

S njim je saglasan i ruski politički analitičar Aleksandar Korolenko. On, međutim, dodaje da istraživanje o preživljavanju Putina i Sija govori o nepoverenju američkih kongresmena u rusku vladu i strah od rastuće kineske moći.

– Vašington je svestan da će ruski i kineski ekonomski, vojni i politički interesi kad-tad doći u sukob s američkim. Ta naručena studija možda ne bi bila shvaćena ozbiljno da SAD nemaju ogroman arsenal nuklearnih bojevih glava i reputaciju zemlje koja po svojoj volji bombarduje druge države – ističe Korolenko.

I sam Tramp je pobesneo zbog toga što ga oponenti, naročito oni iz njegove stranke, guraju u rat.

On je u nedelju oštro kritikovao republikanske senatore DŽona Mekejna i Lindsija Grahama, koji su bili glavni zagovornici izrade studije o verovatnoći preživljavanja ruskog i kineskog rukovodstva u slučaju nuklearnog napada.

– Dvojici senatora bi bilo bolje da svoju energiju usmere na ISIS, ilegalnu imigraciju i bezbednost granica, umesto što stalno pokušavaju da izazovu treći svetski rat – rekao je Tramp.

Tusk poludeo: Tramp, Rusija, Kina isto što i ID

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjednačio je juče Ameriku pod vođstvom Donalda Trampa, Rusiju i Kinu sa radikalnim islamom.

On je šokirao javnost svojom izjavom da SAD, Rusija, Kina i Islamska država trenutno predstavljaju najveće pretnje EU.

Tusk je svoj stav izneo u pismu upućenom liderima država članica EU.

On je naveo da Trampove izjave, kao i ostale navedene pretnje, čine budućnost Evrope veoma neizvesnom.

– Evropa trenutno ima četiri ključne spoljne pretnje. Novog predsednika SAD Donalda Trampa, Kinu punu samopouzdanja, agresivnu politiku Rusije prema susedima i radikalni islam na Bliskom istoku i u Africi – poručio je Tusk.

On je dodao da Evropa ne sme da dozvoli dalju dezintegraciju i raspad.

– Ako Evropa nastavi da puca po šavovima, postaćemo zavisni od velikih supersila: SAD, Rusije i Kine. Samo zajedno možemo da budemo potpuno nezavisni – naveo je predsednik Evropskog saveta.

Priština je u šoku jer je izgubila podršku SAD. Tramp menja kurs američke politike, prva žrtva biće Kosovo. Više o tome čitajte OVDE.

 (Informer)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …