Home / AKTUELNO / PROTOJEREJ KRIVOKAPIĆ: BRANIMO SVOJU CRKVU MOLITVOM, ALI ĆEMO- AKO ZATREBA- IĆI I DRUGAČIJE

PROTOJEREJ KRIVOKAPIĆ: BRANIMO SVOJU CRKVU MOLITVOM, ALI ĆEMO- AKO ZATREBA- IĆI I DRUGAČIJE

Sveštenstvo i vernici SPC proći će 3. januara kroz Kotor molitveno i mirno, sa svećama u rukama, saopšteno je sinoć u Crkvi Svetog Nikole.

Arhijeresjki namesnik bokoktorski, paroh kotorski, protojerej stavrofor Momčilo Krivokapić, kazao je u besjedi da će tom prilikom Kotor biti okađen, kao i da je to posebno potrebno nakon onoga što su uradili poslanici iz tog grada, glasajući za nesrećni Zakon o slobodi veroispovesti.

„Neću da spominjem njihova imena jer bih opoganio ovo sveto mjesto“, kazao je otac Momčilo Krivokapić.

On je podsjetio da se naspram „intelektualaca“ koji ovih dana sole pamet o Bogu i Zakonu o slobodi veroispovesti, a niko od njih kršten nije, pojavila respektabilna grupa pravih intelektualaca, ljudi od kredibiliteta, koji potpisuju peticiju podrške narodu i sveštenstvu u molitvenoj borbi protiv nepočinstva koje im je nanešeno.

Krivokapić je pozvao vernike da mirno izdrže i molitvom nadjačaju zlo oličeno u donošenju pomenutog zakona od strane Skupštine Crne Gore.

„Ozbiljan je trenutak jer odavno SPC nije bila pod ovako opasnom prijetnjom. Treba biti staložen i miran, u čvrstoj molitvi, odlučni da branimo branimo svoju Crkvu ali, svaki put to ponavljam, ako zatreba ići ćemo i drugačije. To bi bila poslednja linija odbrane koja znači da smo spremni, kao naši preci, živote položiti za Crkvu svoju, braneći ono što niko ne može da nam uzme. Vidjećete, daće Bog, sve će proći, kako Hrist kaže, i nebo i zemlja, ali moja riječ neće“, poručio je otac Momčilo Krivokapić.

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …