Home / AKTUELNO / PUKLA BRUKA – FRANCUZI OBELODANILI: Brižit je samo maska, MAKRON U VEZI SA SVOJIM ŠEFOM OBEZBEĐENJA

PUKLA BRUKA – FRANCUZI OBELODANILI: Brižit je samo maska, MAKRON U VEZI SA SVOJIM ŠEFOM OBEZBEĐENJA

Francuski lider u vezi je sa svojim šefom obezbeđenja Aleksandrom Benalom (26), koji je prošle nedelje uhapšen jer je tokom protesta 1. maja u policijskoj opremi tukao demonstrante, spekulišu mediji.

Francuski predsednik Emanuel Makron (41), za kog se odavno sumnja da je gej, u vezi je sa svojim šefom obezbeđenja Aleksandrom Benalom (26), spekulišu mediji. Na tu ljubavnu aferu posumnjalo se nakon što je prošle nedelje Benala uhapšen jer je u policijskoj opremi tukao demonstrante tokom velikih radničkih protesta 1. maja.

Kako francuski mediji navode, Benala, poreklom iz Maroka, protivzakonito je bio u policijskoj uniformi i iživljavao se nad dvoje demonstranata – muškarcem i ženom. Kad je to saznao, Makron ga nije prijavio policiji, što je prema zakonu trebalo da uradi, već ga je samo suspendovao na dve nedelje.

Međutim, snimak kako Makronov šef obezbeđenja prebija ljude isplivao je u javnost početkom jula, te je usled pritiska javnosti i francuske opozicije, predsednik prošlog petka bio primoran da otpusti Benalu, koji je sutradan i uhapšen.

Mediji u Francuskoj sumnjaju da su Makron i njegov telohranitelj zapravo ljubavnici jer je predsednik previše blago reagovao kad je skandal sa prebijanjem demonstranata otkriven.

– Benala je samo suspendovan na dve nedelje. Zašto odmah nije dobio otkaz – pita francuska štampa.

Zbog toga mnogi uopšte ne sumnjaju da su dvojica muškaraca u ljubavnoj vezi.

– Benala je oduvek uživao specijalni status. Bio je deo Makronovog tima još u predizbornoj kampanji, a kad je ušao u Jelisejsku palatu, sve mu je bilo dopušteno, pa i da uzima policijsku opremu i bije demonstrante. Suspenzija je za to preblaga kazna. Makron je slab prema Benali jer su verovatno ljubavnici. Moguće je da mu je u intimnim trenucima otkrio čak i šifre nuklearnog naoružanja – navode francuski listovi.

Kako dodaju, nova afera potvrđuje ranije spekulacije da je Makron oženjen 24 godine starijom Brižit (65) samo da bi sakrio da je homoseksualac.

Ovo, inače, nije prvi put da Makrona povezuju sa muškarcima. Prethodno se verovalo da je u vezi sa radijskim voditeljem i generalnim direktorom Radio Fransa Matjeom Gajeom (41). Pričalo se da su njih dvojica bili u vezi deset godina. On je početkom 2018. skinut s mesta direktora radija, a spekuliše se da mu je Makron lično namestio smenu kako bi ućutkao glasine o njihovoj vezi. U svetlu novih događaja, kako francuski mediji pišu, Makron je Gajea verovatno smenio kad je započeo novu vezu, i to sa Benalom.

Makron: Nije mi to ljubavnik

Emanuel Makron bio je prinuđen juče da se pravda povodom spekulacija u medijima o svojoj vezi sa Aleksandrom Benalom.

– Benala mi nije ljubavnik. Nije imao pristup kodovima za nuklearno oružje – izjavio je Makron.

On je, međutim, ipak stao u odbranu bivšeg šefa obezbeđenja.

– I uzorna Republika može da pogreši. Ako žele krivca, ja sam taj, i samo ja. Ja sam ukazao poverenje Aleksandru Benali. Ja sam potvrdio kaznu. Niko u mom kabinetu nije bio izuzet od zakona Republike. Nikada – istakao je Makron.

Check Also

CICIPAS: NAPUSTIO JE TEREN SA DVA SETA ZAOSTATKA I NE ZNAM ŠTA SE DESILO TAMO, ALI VRATIO SE ODJEDNOM KAO POTPUNO DRUGAČIJI IGRAČ!

Stefanos Cicipas bio je, očekivano, vrlo razočaran ishodom finala Rolan Garosa u kom je vodio …